Atacuri de panica - Isabela Georgescu

PREVENTIA SI ELIMINAREA ATACURILOR DE PANICA

“Cine se uita in afara, viseaza; cine se uita in interior, se trezește.”(C. G. Jung)

 

Ce este atacul de panica?

 

Multe dintre situatiile cu care te confrunti sunt dificile, te fac sa te ingrijorezi sau sa iti fie teama. Unele dintre ele te pot face sa te simti extrem de nelinistit sau iti provoaca o teama exagerata. Pe langa aceste emotii puternice, poti simti si la nivel fiziologic anumite schimbari: furnicaturi, transpiratii, tiuit in urechi, senzatie de sufocare, accelerarea ritmului cardiac, dureri in piept. Aparitia acestor emotii puternice, asociate cu factori fiziologici, ca urmare a confruntarii cu o anumita situatie, poarta numele de atac de panica.

 

Care sunt simptomele atacului de panica?

 

 In cadrul simptomelor atacului de panica se inscriu emotiile puternice, gandurile pe care nu le poti controla in momentul declansarii atacului si senzatiile fiziologice pe care le simti.

 

Teenager im Glas

 

 

 In momentul declansarii unui atac de panica este posibil sa:

 

sageata-1te simti extrem de nelinistit/nelinistita sau resimti o teama exagerata;

sageata-1    experimentezi o serie de senzatii fiziologice : palpitatii, probleme repiratorii, ameteli, transpiratii, furnicaturi etc.;

sageata-1    ca urmare a acestor senzatii resimtite, ti se face teama si te gandesti ca ai putea sa: faci un atac de cord, sa lesini, sa mori sau ceilalti sa creada ca suferi de o boala psihica.

 

Pe langa simptomele prezente in momentul atacului de panica, mai sunt cateva care se manifesta intre episoade:

 

sageata-1    eviti situatiile care ar putea sa iti provoace un nou atac de panica;

sageata-1    incepi sa te izolezi de cei din jur si preferi sa iesi din ce in ce mai putin din casa;

sageata-1    iti este teama de un nou atac de panica.

 

linie-gri-curs-baza

 

Care sunt cauzele atacului de panica?

 

Primul atac de panica apare in urma confruntarii cu situatii stresante. Este posibil sa te fi confruntat cu: conflicte familiale sau conjugale, un accident, o interventie chirurgicala, diferite responsabilitati noi sau o anumita boala.

 

 

Cea mai importanta cauza a aparitiei unei serii de atacuri de panica este raportarea la un episod singular de atac de panica. Daca te axezi foarte mult pe senzatiile resimtite si te temi de aparitia unor altor episoade, formezi astfel un cerc vicios in care cauza viitorului atac de panica este chiar teama de aparita lui. De aici apare evitarea situatiilor care ar putea declansa un nou atac de panica. Evitarea expunerii la asemenea situatii nu face decat sa-ti mentina un anumit nivel de anxietate si de teama si astfel se transforma intr-o cauza a atacurilor de panica.

 

Ce pot face daca sufar atacuri de panica?

 

Daca te-ai regasit in cele de mai sus, solutia optima este sa apelezi la ajutor specializat. Un psiholog va fi alaturi de tine pe drumul eliberarii atacurilor de panica. Ceea ce va trebui sa faci este sa fii un participant activ la acest demers terapeutic si sa nu stopezi sedintele daca incepi sa observi anumite imbunatatiri. Interventia este una de scurta durata, care poate dura pana la 12 saptamani, iar apoi sedintele vor fi din ce in ce mai rare.

 

linie-gri-curs-baza

 

Ce presupune interventia terapeutica?

 

Impreuna cu psihologul vei parcurge o serie de etape, dupa cum urmeaza:

bifa-purpulevei identifica situatiile care iti provoaca anxietate si teama si pe care le eviti;

bifa-purpule     vei intelege natura anxietatii tale;

bifa-purpule     vei identifica adevaratele situatii care iti provoaca atacuri de panica;

bifa-purpule    vei stabili daca atacurile de panica s-au asociat cu alte tipuri de comportamente daunatoare pentru tine, cum ar fi: consumul de alcool, de droguri, alimentatie excesiva, probleme de cuplu, izolare sociala etc;

bifa-purpule    vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;

bifa-purpule    vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;

 bifa-purpule    vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;

bifa-purpule    vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;

bifa-purpule    vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;

bifa-purpule    vei invata tehnici de relaxare, pentru a te putea elibera de tensiunea resimtita;

bifa-purpule    vei invata tehnici de gestionare eficienta a stresului;

bifa-purpule    vei invata sa recunosti si sa reduci simptomele atacului de panica, in momentul aparitiei lor;

bifa-purpule    vei schimba modalitatea de raportare la aceste episoade, inclusiv gandurile si conceptiile care s-au format in urma acestora;

bifa-purpule     vei expune treptat si bine calculat situatiilor care iti declanseaza atacurile de panica si astfel le vei depasi.

 

 

 

Pe langa toate acestea, asistenta pe care o primesti de la mine, are menirea de a te ajuta sa:

  • integrezi bland si fara efort tehnicile utilizate;
  • te adaptezi noilor aspecte ce privesc viata relationala (managementul relatiilor);
  • sa introduci in viata de zi cu zi abilitati de lucru cu tine insuti in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

 

Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion in viata lor, o nedreptate. Insa orice boala aparuta in viata ta a fost provocata, la un anumit nivel profund, de tine. Boala este pur si simplu un semnal al corpului tau pentru vindecarea emotiilor si, de multe ori pentru imbunatatirea intregii perceptii despre propria persoana si viata, in general.

 

“ Scopul nu este sa devii mai bun decat alt om, ci mai bun decat tine.”(Dalai Lama)

 

1231

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page