Cancer - Isabela Georgescu

SPRIJIN SI SUPORT IN TRATAREA CANCERULUI

Tratarea cauzelor emotionale ale cancerului

 

“Daca as putea sa-mi mai traiesc inca o data viata, mi-as darui-o demonstrarii faptului ca germenii, bacteriile, virusii cauta doar habitatul lor normal, tesuturile bolnave, si nicidecum nu provoaca o boala. Germenii, bacteriile, virusii se straduie si apar acolo unde este deja un tesut bolnav emotional si mental, doar pentru ca acesta le ofera un “mediu” prielnic lor.” (R. Virchown)

 

Cancerul (denumit si tumora maligna) este una dintre cele mai raspandite boli ale secolului XX. In cancer se dezvolta celule anormale, canceroase. Sistemul imunitar, care nu mai recunoaste celulele sanatoase de cele bolnave nu reactioneaza in prezenta acestora, iar celulele nesanatoase se raspandesc cu viteza in corp. Oamenii pot avea celule precanceroase in organism, dar sistemul imunitar, adica sistemul natural de aparare din corpul nostru, le anihileaza inainte ca acestea sa devina canceroase. Deoarece aceste celule se dezvolta intr-un mod incontrolabil si fara incetare pot dauna functionarii unui organ sau a unui tesut, putand astfel sa afecteze partile vitale ale organismului.

 

linie-gri-curs-baza

 

Care sunt cauzele psihologice ale cancerului?

 

Cancerul este in primul rand legat de emotii refulate, de resentimente profunde, care dateaza uneori de mult timp, fata de ceva sau de o situatie care tulbura inca si astazi si fata de care nu s-a indraznit niciodata a se exprima sentimentele sincere si profunde. Adeseori exista o legatura cu unul sau mai multe aspecte ale relatiei cu familia sau ale vietii de cuplu. Chiar daca cancerul se poate declansa foarte repede, in urma unui divort dificil, a pierderii unui loc de munca, a pierderii unei fiinte dragi etc., de obicei, este rezultatul mai multor ani de conflict interior, de culpabilitate, de rani, de suparari inconsolabile, de ranchiuna, de ura, de confuzie si de tensiune. Cei bolnavi de cancer traiesc in spatiul interior o profunda disperare si respingere de sine. Sunt macinati mereu de acelasi sentiment de esec. Ceea ce se intampla in exterior este doar reflectarea a ceea ce se intampla in interiorul lor, fiinta umana fiind reprezentata de celula si mediul de viata, iar societatea, prin tesuturi.

 

“Sanatatea este o expresie a respectului si iubirii de sine.”(David Hawkins)

 

 

In majoritatea cazurilor, cei care sufera de cancer, sunt persoane iubitoare, devotate, pline de atentie si de bunatate fata de ceilalti, foarte sensibile, care seamana iubire si fericire in jurul lor. Insa, in tot acest timp, emotiile lor personale sunt refulate foarte adanc, gasindu-si pace, alinare si satisfactie doar in exteriorul lor, nu in interior, deoarece au un respect de sine foarte scazut. Cu alte cuvinte, in timp ce se ocupa de toata lumea, isi lasa complet la o parte nevoile personale, simtindu-se neputinciosi in a-si schimba viata. Aceasta neputinta provine din faptul ca au impresia ca nu mai au nicio putere asupra propriei vieti.

 

Cei ce sufera de cancer nu mai sunt in contact cu corpul lor si cu emotiile lor. Sunt pierduti deoarece nu se mai definesc decat prin intermediul celorlalti. Nu mai au nicio identitate. Au devenit un strain fata de ei insisi. Isi cedeaza locul celorlalti, isi lasa la o parte celulele sanatoase, care reprezinta identitatea lor, acestea fiind inlocuite de celulele straine, care nu isi au locul in corpul lor. Dar, deoarece binele celor din jurul lor este deasupra binelui lor, cei suferinzi decid ca ei nu valoreaza nimic si ca ii pot lasa pe ceilalti sa ii invadeze. Evita astfel sa isi ia viata in maini si se considera incapabili de acest lucru. Considera ca viata nu le mai aduce nimic, si atunci se “predau”, pierzand pofta de a trai. Celulele lor sanatoase se intorc impotriva lor si celulele bolnave preiau controlul. Celulele canceroase traiesc in izolare, la fel ca si bolnavii, ce vor sa se retraga in sine, in permanenta, in fata unei situatii pe care le este foarte greu sa o accepte, viata pentru ei fiind prea nedreapta.

 

Astfel se joaca rolul “victimei” vietii, devenind repede “victima” cancerului. De obicei, ura fata de cineva sau fata de o situatie ii va “ajuta”sa se roada pe interior si va determina celulele sa se autodistruga. Aceasta ura este foarte adanc ingropata si de obicei nu sunt constienti de existenta ei. Este foarte ascunsa in spatele mastii lor de persoana buna. Corpul lor se descompune incet deoarece si sufletul lor se descompune. Au acumulat resentimente, conflicte interioare, culpabilitate, autorespingere fata de ei insisi, deoarece au actionat mereu raportat la ceilalti si nu in functie de ceea ce vor ei.

 

Rabdarea exemplara de care dau dovada este insotita de un slab respect de sine. Evita sa isi acorde dragoste si se simt inutili. Cancerul este ca o sinucidere deghizata, cel suferind avand inconstient impresia ca si-a ratat viata, considerand-o un esec.

 

linie-gri-curs-baza

 

Cum te poate ajuta psihologul?

 

Daca te-ai regasit printre cele scrise mai sus, vestea buna este ca nu trebuie sa fii singur in aceasta lupta cu cancerul ! Orice boala este strigatul constiintei noastre ce ne cere sa ne indreptam atentia unui aspect interior ce trebuie observat in prima faza, apoi vindecat. Psihologul te poate insoti pe acest drum, la fel si familia ta. Iata cum!

 

 

In primul rand, in plan emotional si mental, impreuna cu psihologul, este necesar sa redefinesti cine esti cu adevarat, in loc sa te mai identifici cu imaginea pe care ceilalti vor ca tu sa o proiectezi. Prima faza a demersului terapeutic se axeaza pe recapatarea identitatii de sine, pentru o cat mai buna ancorare in structurile tale a intregului sprijin si suport terapeutic pe care il primesti pentru vindecarea ta. Este ca o reintoarcere la tine. Este nevoie sa dai toate mastile la o parte.Trebuie sa reintri in contact cu “eul” tau interior si sa te accepti asa cum esti, cu calitatile, cu defectele, cu puterea si cu slabiciunile tale. Poate fi un demers dificil pentru moment, dar este esential pentru a-ti redobandi controlul asupra vietii tale.Vei descoperi ca ai tot curajul si toata forta necesara pentru a-ti trai propria ta viata, asa cum iti doresti.

 

Ulterior, prin tehnici terapeutice psihologice si psiho-energetice specifice, partea corpului care a fost atinsa de cancer va dezvalui natura problemei/problemelor tale.

 

1231

 

Impreuna cu psihologul :

 

  • vei activa propriul vindecator interior. Pentru a te vindeca este cazul sa intelegi ca propria ta minte reprezinta cauza bolii tale si ca iti pierzi total atat propria putere de regenerare cat si energia intr-un proces de blamare si de negare a unei cauze exterioare pentru existenta bolii tale;

 

  • vei invata cum sa “accepti” boala intr-o maniera constructiva, pentru ca apoi sa poti lupta cu ea. Daca refuzi sa accepti boala, cum vei putea sa te vindeci? Chiar daca, initial cancerul pare a avea rolul negativ, al dusmanului, iti vei da seama ca este un catalizator pentru a te determina sa aduci schimbari majore, pozitive in viata ta. Intotdeauna sanatatea se instaleaza cand apare bunavointa de a renunta la credinta in negativitate. In general, fiecare boala, indispozitie sau accident nu este decat un semnal. Boala inceteaza de indata ce ai inteles mesajul. Si cu cat doreste omul mai mult sa se schimbe si sa-si imbunatateasca viata, cu atat mai repede si mai usor se desfasoara insanatosirea lui.

 

“Bolile sunt crize de purificare, de dezintoxicare” (Hippocrate);

 

  • vei redobandi contactul cu esenta ta, cu acea parte din tine de care te-ai deconectat, pentru a reintra in contact cu viata ta, descoperindu-ti si activandu-ti totalitatea resurselor interioare, deschidu-ti inima si devenind constient/a de tot ceea ce iti poate aduce minunat viata si, mai ales, cat de mult tu faci parte tu din viata ta;

 

  • vei vindeca emotiile, totalitatea resentimentelor(vinovatie, apatie, rusine, mandrie, ura, manie, furie, neiertare) si vei vindeca relatiile din trecut ce inca iti afecteaza prezentul, acestea din urma fiind printre principalii declansatori de boala. Orice incercare de a elimina simptomul fara a lucra la eliminarea cauzei emotionale care a stat la baza producerii lui este inutila, tocmai de aceea, aceasta o etapa este importanta in demersul tau terapeutic;

 

  • vei descoperi ce programe mentale sau ce atitudini sunt necesare sa integrezi pentru a face ca boala sa dispara;

 

  • vei schimba convingerile negative, programele mentale ce te limiteaza, cu altele constructive, pozitive, ce sustin si sprijina sanatatea, fericirea si starea de bine. Intotdeauna boala este pastrata in viata ta de ceea ce pastrezi in mintea ta;

 

  • vei elibera blocajele emotionale ce mentin starea prezenta de boala in structurile tale;

 

  • vei eliberara frici si temeri asociate situatiei de sanatate din prezent. A-ti fi teama de o boala si de consecintele ei inseamna in prima faza a o provoca, apoi a-i inlesni pe repede inainte evolutia;

 

  • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;

 

  • vei invata sa traiesti in prezent, acceptandu-ti trecutul, ca pe o perioada de pregatire pentru a te descoperi, pentru a sti cine esti cu adevarat. Lasand sa curga viata prin tine, celulele tale vor fi bine hranite si le vor inlocui pe cele bolnave de care nu mai ai nevoie;

 

  • familia ta va primi suport specializat pentru a sti cum sa te sprijine total constructiv in demersul vindecarii tale. In cazul unui om bolnav, cu cat cei dragi se ingrijoreaza mai mult pentru el, cu atat produc un rau mai mare si-l impiedica sa supravietuiasca. De asemenea, cand cineva se imbolnaveste, este necesara acordarea unui ajutor detasat, nu unul sufocant. Atentia exagerata in timpul bolii intretine boala si dependenta.

 

Totodata, in sesiunile de terapie vei invata cum sa iti gestionezi relatia cu familia si cu cei apropiati, in aceasta perioada a vindecarii tale, si, de asemnea, vei dobandi tehnici care te pot ajuta sa tii stresul asociat bolii sub control si sa gestionezi eficient starile dobandite in urma sedintelor de chimioterapie, in cazurile unde exista.

 

Echilibrarea emotionala si mentala dobandita in urma sesiunilor lucrate iti vor aduce implicit detoxifierea si purificarea sangelui la toate nivelurile si echilibrarea componentei chimice a acestuia. De asemenea, in urma indepartarii toxinelor emotionale, corpul tau nu va mai fi o “gazda” buna nici pentru:

 

– substantele medicamentelor nocive luate in trecut;

– metale toxice sau substante chimice ingerate;

– paraziti sau toxine daunatoare din mediu;

– orice forma de toxina daunatoare de nivel subclinic (cofeina, nicotina, aluminium, toxine din echipamente de gatit, radiatii eliberate de echipamente elecronice si electrocasnice);

 

Totodata vor fi activate toate programele interioare de regenerare, revitalizare pentru fiecare organ sau sistem slabit din structurile tale, urmand ca aceasta vindecare integrata sa se instaleze pana la nivel de ADN.

 

Recomand sesiunile de sprijin si suport psihologic in tratarea cancerului ce se bazeaza pe noul model psihologic cuantic al fiintei umane, sistem minte-corp-spirit, dincolo de perspectiva conventionala abordata pana de curand de domeniul psihologiei. Consider ca de indata ce incepem sa devenim constienti de ce exista dincolo de corp si minte – sufletul nostru – vom intra intr-un proces accelerat de vindecare, crestere si evolutie umana.

 

Pentru cei deschisi si catre aceasta abordarea holistica in vindecarea unei boli – corp, minte, spirit –  este de mare ajutor abordarea atat a vindecarii corpului psihic (emotional, mental), cat si a vindecarii corpului spiritual-energetic, karmic, prin interventii terapeutice psiho-energetice si transpersonale, acestea din urma accelerand in mod evident progresul intregului proces de vindecare in cazul cancerului.

 

1231

 

Un prim pas spre vindecarea si autocunoasterea ta, implicita, iti poate fi oferit de raspunsul tau sincer la urmatoarele 3 intrebari esentiale:

 

      1. Ce se petrecea in viata ta cand a aparut boala?

 

      2. Ce se va intampla cand vei fi complet bine?/ Cum va arata viata ta cand vei fi complet bine?

 

      3. In ce fel ti-a schimbat viata aceasta boala?/ Ce ai descoperit/invatat nou si bun pentru tine, despre tine, despre ceilalti in aceasta perioada de boala?

 

Sedintele de suport si sprijin in tratarea cancerului pot reprezenta pentru tine vindecarea ta completa sau doar un prim pas spre vindecare, spre autocunoastrea solutiilor interioare pentru depasirea problemelor de sanatate cu care te confrunti. Din experienta iti pot spune ca am vazut boli disparand in cateva zile sau cateva luni. Diferenta o face deschiderea si dorinta oamenilor de a se vindeca, modul in care fiecare intelege boala si vindecarea implicit, si inainte de toate, gradul de incredere in procesul propriei vindecari.

 

Sa nu uitam ca mintea noastra este atat de puternica incat orice credem ca este adevarat se si intampla.

 

untitled-1

You cannot copy content of this page