Competente Manageriale si de Leadership - Isabela Georgescu

CRESTEREA COMPETENTELOR MANAGERIALE SI DE LEADERSHIP

“Cine se uita in afara, viseaza; cine se uita in interior, se trezeste.” (C. G. Jung) 

 

Sunt sigur ca ai mai auzit de management si leadership pana acum.

De cele mai multe ori, acesti doi termeni sunt folositi impreuna sau interschimbabil. Dar, totusi, care este diferenta dintre ei?

 

 

Propun sa incepem cu managementul. Aceasta titulatura este folosita in toate companiile din tara si este alocat persoanelor care sunt, de obicei, desemnate la conducerea unui departament sau a unei organizatii. In Dictionarul Explicativ Roman management inseamna “activitatea si arta de a conduce”.

Aceasta activitate a prins contur stiintific la inceputul secolului 20, cand mai multi manageri din acea vreme au cautat sa-si faca cunoscute parerile si practicile manageriale intr-un format stiintific. Treptat, aceasta miscare a dus la aparitia unui intreg curent in stiintele economice si nu a durat mult pana au aparut si primele scoli de MBA (Master of Business Administration). Postul de management sau rolul de manager a fost tot timpul unul conferit fie de faptul ca persoana detinea respectiva afacere, fie de un manager superior. Acesta este ales cu scopul de a conduce un anumit departament si oamenii din el, oamenii respectivi avand de foarte putine ori un cuvant de spus in aceste desemnari (in special pana in anii `90). In trecut, resursa umana era privita intr-un mod foarte simplist, aproape asemanatoare cu un utilaj in care daca investeai bani, obtineai rezultate. Treptat, acest sistem s-a schimbat. Oamenii au inceput sa aiba aspiratii din ce in ce mai inalte si pe masura ce o nevoie din piramida lui Maslow era satisfacuta, acestia doreau sa evolueze mai departe la urmatoarea. Astfel, metodele si tehnicile de management au fost nevoite sa evolueze dincolo de abordarea mecanicista si sa priveasca resursa umana in intregimea ei (trup, minte si suflet).

Cu mult timp inaintea acestor titulaturi de management a aparut un concept manifestat inca de la inceputul umanitatii: Cel de leader.

Inca de la inceputuri, unii oameni au avut anumite abilitati si talente de a conduce, organiza si de a motiva oamenii din jurul lor. Ei au fost recunoscuti de comunitatile din care faceau parte si multi au fost investiti in mod oficial cu diferite titulaturi de conducere. De foarte multe ori, au fost situatii in care desi existau conducatori/manageri in mod oficial, adevarata conducere era realizata de anumite persoane considerate leaderi de comunitatile din care faceau parte.

Si astfel, draga cititorule ajungem la importanta diferenta intre management si leadership: Managerii au oameni care lucreaza pentru ei in timp ce leaderii au oameni care ii urmeaza.

Desigur ca aceste doua pozitii pot fi intrunite in acelasi timp de aceeasi persoana si sa avem un Manager cu calitati de Leader pentru comunitatea in care se afla. Acesta este cazul ideal spre care este recomandat sa tinda fiecare Manager.

 

Dar aici apare o mare dilema: Ca sa fii manager bun poti sa studiezi, sa urmezi un curs si sa acumulezi experienta. In schimb, ca sa fii un leader adevarat, e nevoie sa cultivi anumite abilitati si calitati precum:

 

 • Abilitatea de a comunica usor cu cei din jurul tau
 • Onestitatea fata de comunitatea din care faci parte
 • Intuitia – in special in momentele in care trebuie luate decizii cu impact mare
 • Creativitatea – pentru gestionarea situatiilor nemaintalnite
 • Increderea si siguranta in propriile puteri
 • Increderea in oamenii din jurul tau

 

 

Pentru final am lasat ce este cel mai important la un leader:

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Abilitatea de a-i inspira si motiva pe cei din jurul sau sa adere la viziunea sa!

 

Ai putea sa te intrebi: Dar cum voi putea cultiva aceste abilitati? Mai ales cand toata viata ti s-a spus ca un leader se naste leader, nu este facut.

 

 

Poate ca aceasta afirmatie era adevarata in trecut, dar acum, tine doar de tine. Tine de tine sa iti dai seama daca vrei sa accesezi pe deplin potentialul tau. Fiecare dintre noi avem anumite afinitati, anumite pasiuni, anumite abilitati. Si din pacate, sistemele in care am fost crescuti s-au concentrat sa ne uniformizeze omitand pe deplin sa se concentreze pe lucrurile la care suntem cu adevarat buni. Si aici intervine demersul  specializat in dezvoltarea ta personala si profesionala pe care doresc sa ti-l propun.

Prin acest proces te voi ajuta sa identifici care sunt abilitatile si calitatile cu care te-ai nascut, darurile prin care iti poti transforma viata si care sunt aspectele ce necesita imbunatatire si optimizare.

 

Dupa ce le identificam, eliberam blocajele care stau in calea lor manifestarii lor.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Blocaje precum:

 

 • Teama de a fi „in lumina reflectoarelor”;
 • Teama de asumare a responsabilitatii fata de deciziile pe care le iei;
 • Teama ca vei face alegeri gresite sau ca vei face rau departamentului/companiei;
 • Convingerile ca nu poti fi leader, ca oamenii nu vor sa te urmeze, ca oamenii nu au de ce sa te urmeze;
 • Lipsa de incredere in puterile tale;
 • Blocajele de creativitate;
 • Blocaje in comunicare, etc.

 

Eliberand aceste blocaje, putem sa vedem cu  adevarat ce „stii sa faci” si putem sa cultivam aceste abilitati si sa adugam ce iti serveste in viata profesionala.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

In urma sesiunilor dedicate cresterii competentelor de management si leadership vei :

 

 

 • Redobandi contactul cu esenta ta, cu acea parte din tine de care poate te-ai simtit deconectat toata viata;
 • Schimba convingerile negative, programele mentale ce te limiteaza, cu altele constructive, pozitive, ce sustin si sprijina abilitatile tale de leader;
 • Vindeca emotiile, totalitatea resentimentelor(vinovatie, apatie, rusine, mandrie, ura, manie, furie, neiertare) si vei vindeca relatiile din trecut ce inca iti afecteaza activitatea profesionala. Orice incercare de a elimina simptomul fara a lucra la eliminarea cauzei emotionale care a stat la baza producerii lui este inutila, tocmai de aceea, aceasta o etapa este importanta in demersul tau terapeutic;
 • Dobandi intelegerea sanantoasa si semnificatiile reale ale experientei prin care treci;
 • Evalua in mod obiectiv situatia ta profesionala prezenta;
 • Integra lectiile si beneficiile”invizibile” din experientele provocatoare ale trecutului tau profesional;
 • Elibera blocajele emotionale ce te mentin intr-o inabilitate de a fi leader;
 • Eliberara frici si temeri asociate leadershipului;
 • Reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • Restaurara increderea in oameni, in lume, in cosmosul personal; scopul, in ultima instanta, este restaurarea eului, imaginea de sine, imaginea despre lume, imaginea despre ceilalti, imaginea despre cum sunt barbatii /femeile;

 

 

 • Analiza mecanismele tale de adaptare la situatiile stresante si vei decide daca acestea pot fi inlocuite sau imbunatatite;
 • Insusi tehnici de comunicare asertiva, astfel incat sa comunici care sunt limitele si nevoile tale fara a-l face pe celalalt sa se simta inconfortabil;
 • Intelege ca aparitia unui conflict reprezinta o oportunitate de a evolua, de a intelege care sunt nevoile si valorile celuilalt si de a reusi sa le pui in acord cu ale tale;
 • Invata cum se analizeaza corect un conflict, cum sa descoperi felul in care contribui la aparitia sau mentinerea acestuia si cum poate fi solutionat;
 • Invata cum sa te focusezi exclusiv pe solutiile conflictului, respectandu-l, in acelasi timp, pe celalalt;
 • Analiza obiectivele tale profesionale si vei invata cum sa le alegi pe cele portivite pentru tine;
 • Invata cum sa alegi cele mai bune mijloace pentru indeplinirea obiectivelor tale;
 • Elibera de teama de esec si vei invata cum sa faci fata unei provocari in mod corect;
 • Invata sa te valorizezi, dar, in acelasi timp, sa-ti acorzi dreptul la imperfectiune;
 • Invata sa iti fixezi obiective realiste si sa le exprimi pozitiv;

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Pe langa toate acestea, asistenta pe care o primesti de la mine are menirea de a te ajuta sa:

 

 • integrezi bland si fara efort tehnicile utilizate;
 • te adaptezi noilor aspecte ce privesc viata relationala (managementul relatiilor);
 • sa introduci in viata de zi cu zi abilitati de lucru cu tine insuti in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

 

 

“Nu este niciodata prea tarziu sa fii cine ai fi putut fi. “(George Eliot) 

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page