Psiholog Isabela Georgescu | Cum se desfasoara terapia cu un psiholog?

CUM SE DESFASOARA TERAPIA CU UN PSIHOLOG?

Poate ca in ultima perioada te simti trist, nelinistit, treci repede de la o stare la alta, nu poti sa dormi bine si te apasa anumite dificultati din viata ta. Ai incercat sa vorbesti cu cei apropiati tie, dar te-ai simtit neinteles si este posibil sa fi ales sa te izolezi  sau poate ai fost marginalizat datorita starilor prin care treci si pe care ceilalti nu le pot intelege.

 

Chiar daca acum esti neincrezator in existenta unei solutii, iti voi spune ca poti depasi aceste momente. Ai nevoie de o persoana care sa te asculte fara sa te judece si fara sa incerce sa iti dea sfaturi nesolicitate, care sa iti ofere sprijin si suport pe drumul depasirii dificultatilor cu care te confrunti. Toate aceste lucruri le gasesti in persoana psihologului.

 

cum-se-desfasoara-terapia-cu-un-psiholog1

 

In primele sedinte vei discuta cu psihologul despre dificultatile cu care te confrunti in acest moment, dar si despre trecutul tau. In aceste prime sedinte, psihologul va strange informatiile necesare si este posibil sa fii rugat sa completezi anumite fise sau chestionare, pentru a te putea ajuta sa pornesti pe drumul solutionarii problemelor existente.

Apoi vei stabili care sunt obiectivele tale sau, mai exact, ceea ce iti doresti sa obtii prin aceste sedinte de terapie. Vei fi ajutat sa le formulezi foarte clar si in asa fel incat sa poata fi abordate cu usurinta. Dupa ce ai stabilit obiectivele, vei invata diferite tehnici care sa te ajute. Este posibil ca intre sedinte sa ai de indeplinit anumite sarcini, pe care le vei discuta ulterior in cabinet. Psihologul te va ajuta sa integrezi in viata de zi cu zi usor si fara efort tehnicile invatate. De asemenea, iti va oferi suportul necesar pentru ca tu sa te adaptezi la noile schimbari ce au loc in viata ta.

Impreuna cu psihologul, stabilesti o alianta de lucru, bazata pe o atitudine colaborativa si pe incredere. Psihologul te va accepta neconditionat, asa cum esti tu, oferindu-ti suport, sustinere si compasiune. Aceasta relatie in sine te ajuta foarte mult, inainte de orice interventie, deoarece te va ajuta sa-ti scazi nivelul de anxietate vis-à-vis de problema pe care doresti sa o solutionezi.

Atunci cand obiectivele tale au fost atinse, vei analiza intregul proces si rezultatele pe care le-ai obtinut. Din acest moment interventia terapeutica se apropie de sfarsit si iti vei rari numarul de sedinte, stabilind cateva in care sa monitorizezi rezultatele si daca acestea s-au mentinut.

 

Atunci cand te decizi sa incepi un demers terapeutic, in functie de situatia cu care te confrunti, poti opta pentru interventii:

  •  pentru adulti-individuale sau de grup;
  • pentru copii-individuale sau de grup;
  • de familie;
  • de cuplu.

 

Ca sa apelezi la un psiholog nu trebuie sa te afli intr-o situatie dificila, poti dori sa te dezvolti personal pur si simplu. Iata cateva dintre aspectele pe care le presupune interventia unui psiholog clinician:

sageata-1promovarea sanatatii, a educatiei pentru sanatate si a unui stil de viata sanatos: pierderea kilogramelor in plus, renuntarea la fumat, managementul stresului, etc;

sageata-1consilierea psihologica si consilierea in cazul situatiilor de criza: depasirea traumelor sau a sindromului de stres post-traumatic, depasirea depresiei, a anxietatii, prevenirea si eliberarea de atacurile de panica, eliberarea de frici si fobii, tulburari legate de doliu,etc.;

sageata-1terapia suportiva: sesiuni individuale sau de grup care au in vedere pierderea kilogramelor in plus, eliberarea dependentei de joc patologic, eliberarea dependentei de alcool, imbunatatirea comunicarii cu cei din jur, suportul persoanelor care se afla in perioada de doliu, in proces de divort,etc;

sageata-1asistarea bolnavilor terminali;

sageata-1consiliere specifica unor obiective medicale, cum ar fi: cresterea aderentei la un tratament, pregatirea preoperatorie;

sageata-1dezvolarea personala, optimizarea si autocunoasterea: cresterea si imbunatatirea increderii in sine, a stimei de sine, cresterea motivatiei, eliminarea procrastinarii, depasirea comportamentului de tip victima, depasirea timiditatii, imbunatatirea capacitatii de a lua decizii, facilitarea unei directii in cariera, imbunatatirea organizarii si a eficentei,etc;

sageata-1terapii standard de relaxare si/sau sugestive: acestea vizeaza managementul stresului, pierderea kilogramelor in plus, renuntarea la fumat, tratarea alergiilor si a afectiunilor pielii, tratarea sindromului colonului iritabil si a constipatiei,etc;

sageata-1managementul conflictului si negociere, incluzand aici atat sfera familiala si de cuplu, cat si pe cea sociala si de business.

 

linie-gri-curs-baza

 

Durata si Costuri

 

De regula, o sedinta dureaza 60 de min. Pentru detalii complete, te rog, sa accesezi rubricile Sesiuni Individuale si Preturi sesiuni ale site-ului.

 

Frecventa

 

Din experienta mea, trebuie sa-ti spun ca cea mai potrivita frecventa pentru sesiunile de terapie este de 1 sedinta/saptamana. Poti veni la cabinet si mai rar, insa  eu nu recomand acest lucru, deoarece eficienta demersului terapeutic se diminueaza considerabil. Toate studiile arata ca terapia cu o frecventa mare, intr-un ritm constant, este cea mai eficienta si cu rezultate rapide si stabile.

 

Numarul total al sedintelor pentru atingerea unui obiectiv variaza , in functie de:

 

  • obiectivul tau ( ex:depasirea depresiei, eliminarea unei dependente/obicei nedorit,tratarea a diferite afectiuni, clarificarea unor obiective de viata, incredere in sine, imbunatatirea imaginii de sine, cresterea puterii personale etc.)
  • potentialul tau (motivatie, capacitate de introspectie,autocunoastere,  perseverenta, capacitate de concentrare si refocalizare a atentiei, capacitate de invatare, curiozitate, flexibilitate, inteligenta).

 

1231

 

Aici iti pot da doar cateva exemple orientative, in privinta numarului aproximativ de sedinte necesar pentru depasirea unei situatii, insa, te rog sa iei in calcul ca variaza in functie de fiecare persoana in parte:

  • pentru depasirea unei depresii, in functie de nivelul acesteia, este posibil sa ai nevoie de minim 16-20 de sedinte saptamanale;
  • pentru eliminarea inferilitatii psihologice la femei (fara cauze medicale) sunt necesare minim 8-12 sedinte;
  • pentru terapia de suport in vederea eliminarii greutatii in exces, sunt necesare minimum cel putin 6 sedinte si cel mult 12 sedinte, in functie de numarul kilogramelor de care vrei sa te eliberezi;
  • daca vrei sa renunti la fumat, trebuie sa stii ca sunt necesare 2 sau cel mult 3 sedinte.

 

 

Important!

 

Iti recomand inca de la inceput sa stabilim programul de comun acord astfel incat ora sedintelor tale sa se pastreze aceeasi, deoarece creierul tau se obisnuieste cu ea si iti va fi cu mult mai usor sa intri in starea de liniste, de relaxare si sa obtii rezultatele pe care ti le doresti.

 

Poti reusi, orice ar fi! Orice ar fi inseamna ca orice ti s-ar fi intamplat, orice ti s-a spus pentru a te descuraja si indiferent de cum, unde sau in ce fel esti acum, exista cale de iesire astfel incat sa iti traiesti viata in sanatate si bucurie. Orice ar fi indeamna la actiune si sa mergi inainte. Orice ar fi inseamna ca in loc sa astepti ca visele tale sa prinda viata, tu esti cel care le da viata .

 

1231

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page