Depasirea Timiditatii - Isabela Georgescu

DEPASIREA TIMIDITATII

“Pasiunile dau adesea nastere altor pasiuni care le sunt contrare: zgarcenia produce uneori risipa si risipa zgarcenie; suntem adesea tari din slabiciuni si indrazneti din timiditate.” (Francois de La Rochefoucauld)

 

 

In copilarie ai fost timid/a si odata cu trecerea timpului, desi multi dintre prietenii tai au scapat de ea in jurul varstei de 13 ani, tu ai ramas in continuare asa. Spre deosebire de o persoana introverta, care nu cauta contactul social dar in situatii noi este relaxata, tu ai anumite manifestari si consideri ca aceasta rusine – cum se spune popular – este un mare defect al tau.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

 

Dar esti cu adevarat o persoana timida?

 

Daca te regasesti citind urmatoarele randuri, inseamna  ca intr-adevar timiditatea a devenit o componenta emotional-comportamentala a vietii tale.

Evit oamenii pe care nu ii cunosc. Imi este teama ca sunt judecat/judecata si renunt mai mereu la lucruri noi, sub pretextul ca nu sunt potrivite pentru mine. Ma resemnez si refuz sa mai lupt. Am tendinta sa ma simt  in siguranta doar in rutina mea. Ma iubesc foarte putin si respectul meu fata de mine este scazut, nu prea am incredere in mine si raman intr-un cadru bine stabilit, unde nu ma simt nici respins/respinsa, nici ranit/ranita, nici neinteles/neinteleasa. Aceasta forma de evadare ma face sa fiu tot timpul in retragere. Este foarte posibil sa imi convina acest lucru, deoarece ma protejez astfel de situatiile in care cred ca as putea fi ranit/ranita. Comunicarea mea este foarte redusa si se manifesta doar cu persoane de care nu ma simt deloc amenintat.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

 

Asadar, care sunt simptomele generale ale timiditatii?

 

 • nu te simti in largul tau in preajma unor persoane straine;
 • simti o stare de disconfort atunci cand esti privit/a in public;
 • iti este teama de situatii noi, mai ales atunci cand implica persoane nefamiliare;
 • ai o incredere scazuta in tine;
 • iti este greu sa iei o decizie care presupune demararea unei actiuni sau o solicitare care trebuie facuta unor anumite persoane, fapt care iti poate afecta ascensiunea in cariera sau extinderea propriei afaceri;
 • eviti, pe cat posibil, situatiile noi;
 • cand trebuie sa interactionezi cu persoane necunoscute resimti un disconfort. Esti temator/tematoare, nu stii exact cum sa te comporti sau ce sa spui;
 • esti incordat/a, iti este greu sa zambesti si sa ai o postura relaxata atunci cand trebuie sa interactionezi cu persoane care nu iti sunt familiare.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

 

Care sunt cauzele timiditatii?

 

 Cauzele timiditatii tin, in mare parte, de mediul in care te-ai dezvoltat si de genetica. Daca ai crescut intr-un mediu in care erai mereu ridiculizat/a, in care parintii iti aplicau adesea pedepse corporale sau te abuzau psihologic, cu certitudine acestea sunt cauzele timiditatii tale. In caz contrar, este posibil ca unul din parintii tai sa iti fi transmis o gena care se manifesta asa.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce pot face ca sa depasesc timiditatea?

 

Pentru a te elibera de timiditate poti apela la suportul si sustinerea unui psiholog. Lucrand impreuna cu psihologul, in cadrul acestui demers terapeutic:

 

 

 • vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 • vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • iti vei creste increderea in sine;
 • iti vei insusi tehnici de relaxare, astfel incat sa le poti aplica si singur/a in situatiile in care te simti incordat/a;
 • vei deprinde tehnici de comunicare asertiva;
 • vei exersa anticiparea sociala, pentru a diminua anxietatea;
 • te vei elibera de ceea ce consideri ca gandesc ceilalti despre tine;
 • te vei vindeca emotional.

 

 

Aceasta timiditate te costa mult in ceea ce priveste relatiile sociale sau avansarea in cariera si daca nu iei masuri exista posibilitatea ca aceasta sa se transforme in fobie sociala.

 

“Cele mai multe umbre din viata noastra sunt cauzate de faptul ca stam in calea propriei noastre straluciri”. (Ralph Waldo Emerson)

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page