Frici si Fobii - Isabela Georgescu

ELIMINAREA FRICILOR SI FOBIILOR

 „Singurul secret al existentei este sa nu-ti fie teama. Niciodata sa nu-ti fie teama de ce vei deveni.”(Buddha)

 

 

Ce sunt fricile si fobiile?      

 

Fricile si fobiile sunt fenomene intalnite la circa 60% din populatie, unii avand chiar mai multe frici sau fobii. O fobie este definita prin frica intensa resimtita la confruntarea cu un obiect, animal sau situatie. Daca nu reusesti sa eviti situatia, disconfortul resimtit este foarte mare. Frica pe care o ai iti produce un nivel foarte ridicat de anxietate si diferite neajunsuri in viata de zi cu zi. Desi esti constient ca frica ta este exagerata, nu poti sa o controlezi.

 

 

Cele mai frecvente temeri sunt legate de: inaltime, apa, insecte, transportul in comun, serpi, spatii inchise, soareci, furtuni, poduri, intuneric, zbor, ace.

O fobie este o frica nejustificata, caracterizata printr-o angoasa fata de un obiect, situatie, un gest sau o idee. Pe langa un eveniment emotional traumatic, daca ai o fobie, este foarte posibil sa fi primit o educatie stricta, represiva si sa fi reprimat chiar si anumite aspecte ale sexualitatii tale, in copilarie.

Intotdeauna o fobie cuprinde frica de moarte. Obiectul care declanseaza fobia este periculos pentru viata ta, altfel nu ar exista aceasta fobie. Cand a aparut aceasta fobie in viata ta, ai trait o imensa furie fata de o situatie in care te-ai simtit neputincios/neputincioasa. Nevoia ta de siguranta a fost complet distrusa in acel moment. Uneori, este posibil sa iti poti aminti de o anumita situatie, in care ai trait o frica puternica fata de obiectul fobiei tale, alteori nu.

Totusi, este important sa aflam semnificatia, atat in sens propriu, cat si in sens figurat, pentru a descoperi incarcatura emotionala (de obicei, multa furie) corespunzatoare.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Care sunt cauzele fricilor si fobiilor?

 

De exemplu, daca ai o fobie de paianjeni,  este important sa nu uitam caracteristica dominanta a paianjenilor: este vorba despre capacitatea lor de a tese o panza, pentru a-si atrage prada. Este posibil sa iti fie teama ca vei fi prins intr-o capcana, de catre un coleg de serviciu, un membru al familiei etc. Deoarece unii paianjeni sunt veninosi, este posibil, de asemenea, sa nu tolerezi oamenii care iti “otravesc” viata si te impiedica sa fii tu pe primul plan.

Daca ai o fobie de murdarie sau de microbi, detesti tot ceea ce consideri “murdar”, fie legat de sexualitatea ta, de corpul tau fizic sau orice altceva, ce consideri imoral. Nu tolerezi “nicio pata pe dosarul tau” si astfel pretinzi perfectiunea atat pentru tine, cat si pentru ceilalti.

 

 

Daca ai o fobie de serpi, iti este groaza atat de animal, cat si de o persoana care are un comportament de sarpe, adica este in stare de orice manevra pentru a-si atinge scopurile si este total imprevizivila. Totodata, sarpele, ca simbol este asociat si cu sexualitatea.

 

General vorbind, este posibil sa fi dezvoltat o anumita frica sau fobie datorita acestor cauze:

 

 • Frica de moarte prezenta, asa cum am amintit la inceputul articolului.
 • Te-ai confruntat cu o situatie neplacuta sau chiar traumatizanta in trecut. Situatia, un anumit obiect sau un animal ti-a produs frica si de atunci le asociezi cu o stare crescuta de disconfort. Spre exemplu: esti muscat de un caine pe strada si dezvolti o fobie de caini.
 • Unul din membri familiei tale avea o fobie si ai preluat-o.
 • Ai tendinta de a “prezice” cele mai negative rezultate ale unor situatii. Astfel, consideri ca nu poti face fata anxietatii la care vei fi supus si dezvolti o fobie.
 • Sunt reminiscente ale unui mecanism adaptativ din trecutul indepartat, menit sa ne apere de pericole.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce pot face daca sufar de frica sau fobie?

 

 

„Da piept cu cele mai mari frici ale tale. Dupa aceea, ele nu vor mai avea forta, iar tu vei fi liber.”

(Jim Morrison)

 

 

Daca doresti sa depasesti aceste frici, cea mai buna solutie este sa apelezi la ajutor specializat. Un psiholog poate fi alaturi de tine pe acest drum.

 

La inceputul interventiei terapeutice, vei intocmi o lista cu toate obiectele, animalele sau situatiile care iti provoaca frica, vei stabili un grad de intensitate al fricii si vei povesti despre gandurile care iti vin in cap in acel moment.

 

 

1231

 

 

Dupa acest pas, impreuna cu terapeutul vei parcurge mai multe etape:

 

 • Vei identifica cauza exacta a fobiei;
 • Vei identifica si demonta mecanismele care mentin teama sau fobia;
 • Vei analiza convingerile pe care le ai vis-à-vis de confruntarea cu situatia care iti provoaca teama;
 • Vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • Vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 • Vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • Vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;
 • Vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • Vei invata tehnici prin care sa te relaxezi in momentele tensionate;
 • In baza unui plan, intocmit impreuna cu terapeutul, te vei confrunta treptat cu frica ta, pentru ca in final sa o depasesti;
 • Te vei vindeca emotional.

 

 

1231

 

 

Pe langa toate acestea, asistenta pe care o primesti de la mine are menirea de a te ajuta sa:

 

 • integrezi bland si fara efort tehnicile utilizate;
 • te adaptezi noilor aspecte ce privesc viata relationala (managementul relatiilor);
 • sa introduci in viata de zi cu zi abilitati de lucru cu tine insuti in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

 

Interventia terapeutica in cazul fricilor si fobiilor are o rata de succes de peste 94%, iar rezultatele se vad dupa primele sedinte de expunere.

 

Si tu te poti elibera de frici si fobii!

 

“Vii­to­rul ma inte­re­seaza foarte mult. Este locul unde am de gand sa-mi petrec urma­to­rii ani de viata.” (Woody Allen)

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page