Imbunatatirea Vietii Sexuale - Isabela Georgescu

IMBUNATIREA VIETII SEXUALE

“Sexul este o emotie in miscare.”(Mae West)spatiu

Faci parte dintr-o generatie careia i s-a transmis un mesaj gresit. De mic/a ai fost invatat/a ca sexualitatea este ceva rau, murdar sau parintii tai nu au abordat deloc subiectul si ai fost intr-o nebuloasa totala atunci cand ai inceput sa experimentezi propria sexualitate sau cand ti-ai dorit sa iti incepi viata sexuala. Vorbele spuse de parinti, parerile acestora si credintele care se formeaza in copilarie sunt parte din seismograful ce anunta cutremurele intime.

 

 

 

Ce este tulburarea sexuala?

 

Poate ca abia acum ti-ai dat seama ca ceva nu este in regula cu tine sau poate ca ai observat o schimbare in dinamica ta sexuala. Daca dorinta ta sexuala s-a modificat, este mai scazuta sau daca raspunsul tau sexual s-a schimbat atunci cand intretii relatii intime, inseamna ca este posibil sa suferi de o tulburare sexuala. Relatiile sexuale parcurg 4 faze importante, iar daca intr-una din ele ceva s-a modificat se poate vorbi despre o tulburare sexuala.

 

Hai sa vedem care sunt cele 4 faze ale unui ciclu/act sexual:

 

      1. Dorinta- atunci cand te gandesti la activitatea sexuala si o doresti;

      2. Excitatia- este suma tuturor modificarilor fiziologice ce au loc in timpul actului sexual, de exemplu erectia, lubrifierea si expansiunea vaginului;

      3. Orgasmul- atingerea culmii placerii sexuale, caracterizata prin contractia muschilor organelor genitale;

      4. Rezolutia-starea de relaxare musculara si de bine ce se instaleaza dupa finalizarea actului sexual.

 

Daca una din aceste faze nu se potriveste cu ceea ce experimentezi tu atunci cand ai un contact sexual, este timpul sa apelezi la ajutor specializat.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

Care sunt cele mai frecvente tulburari sexuale?

 

    1. Tulburari ale dorintei sexuale:

 

  • libido sau dorinta sexuala scazuta – nu iti doresti contact sexual la fel de des ca si partenerul sau in ultima perioada iti doresti din ce in ce mai rar, chiar deloc;
  • aversiunea sexuala – esti anxios/anxioasa, iti este teama sau este dezgustat/a de contactul sexual, de secretii, de saruturi, de penetrare etc.;

 

      2Tulburari de excitatie sexuala – apare atat la femei, cat si la barbati si se refera la incapacitatea de a te lubrifia sau de a avea erectie pe tot parcursul actului sextual;

 

      3Tulburari orgasmice:

 

  • lipsa orgasmului – poate apare atat la femei cat si la barbati;
  • ejacularea precoce – caracterizata prin ejacularea dupa o perioada scurta de contact sexual, aceasta fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari sexuale in randul barbatilor.

 

      4. Tulburari algice sexuale:

 

  • dispaneuria – durerea pe care o resimti inainte, in timpul sau dupa actul sexual poarta acest nume;
  • vaginismul – este specific femeilor si presupune contractia involuntara a muschilor ce inconjoara vaginul spre exterior atunci cand se incearca penetrarea.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

Care sunt cauzele tulburarilor sexuale?

 

In cea mai mare parte, cauzele tulburarilor sexuale sunt de natura psihologica. Alte cauze care pot contribui la aparitia acestora este consumul anumitor medicamente, excesul se alcool sau consumul de droguri.

 

 

 

Cele mai importante cauze psihologice sunt:

 

  • neincrederea pe care o ai in legatura cu perfomantele tale sexuale;
  • dorinta de a evita un eventual esec;
  • rusinea fata de propriul corp si sentimentul ca nu meriti iubire, afectiune;
  • accepti actul sexual doar pentru a face pe plac partenerului, de aici rezulta si o alta cauza:
  • comunicarea defectuoasa cu partenerul, neimpartasirea a ceea ce ti-ar place si ce nu atunci cand ai relatii intime;
  • te simti invadat/a de celalalt si ti-e teama sa te abandonezi deoarece asta ar insemna ca poti pierde controlul;
  • parintii tai ti-au transmit in copilarie ca relatiile intime sunt ceva interzis, murdar, rau;
  • te autopedepsesti lipsidu-te de placerea sexuala daca treci print-o perioada dificila;
  • blocaje emotionale nevindecate in raport cu partenerul sau cu propria persoana.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

Ce pot face daca sufar de o tulburare sexuala?

 

Cel mai important lucru este sa intelegi ca sexualitatea si placerea resimtita in timpul unei relatii intime nu sunt ceva rusinos. Acestea fac parte din viata tuturor si reprezinta ceva normal, fiind chiar un catalizator important pentru reusitele tale. La fel de normal este sa se discute despre sexualitate. Asadar, daca te-ai regasit in randurile de mai sus, ia-ti inima in dinti si apeleaza la ajutor specializat.

 

 

 

Un psiholog te poate ajuta sa:

 

  • depasesti credintele false transmise de parintii tai in copilarie;
  • schimbi convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
  • eliberezi blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
  • vindeci emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
  • eliberezi frici si temeri asociate situatiei prezente;
  • reprogramezi receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
  • iti extinzi orizontul si cunoastintele vis-à-vis de relatiile intime si care este rolul lor in viata ta;
  • iti insusesti tehnici de management a stresului;
  • comunici corect si deschis cu partenerul/partenera despre dorintele tale sexuale si sa soliciti informatii despre placerile si preferintele sale;
  • inveti exercitii pe care le poti practica singur/a sau cu partenera/partenerul si care au drept scop imbunatatirea performantelor tale sexual

 

Niciodata nu esuezi pana nu te opresti din a incerca !

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page