TERAPIA INFERTILITATII PSIHOLOGICE LA FEMEI
TERAPIA INFERTILITATII PSIHOLOGICE LA FEMEI
“Sufletul se vindeca atunci cand esti in preajma copiilor.”(Feodor Dostoievski)
Infertilitatea este imposibilitatea de a concepe un copil dupa intretinerea frecventa de raporturi sexuale neprotejate, pe o perioada mai lunga de unul sau doi ani. Din pacate, un numar mare de femei se confrunta cu probleme legate de infertilitate. In Romania, 30% dintre femeile care au peste 35 de ani nu pot ramane insarcinate. De cele mai multe ori infertilitatea conduce spre una din cele mai importante crize de viata pe care cuplul le va intalni pe parcursul existentei sale. Studiile arata ca femeile cu probleme de infertilitate prezinta acelasi nivel de anxietate si depresie ca si femeile cu cancer, boli de inima sau HIV, cele care au trecut prin experienta mortii unui membru al familiei sau divort.
Ce este infertilitatea de ordin psihologic?
Daca esti sanatoasa si apta din punct de vedere medical si biologic, dar nu ramai totusi insarcinata, se poate vorbi despre infertilitate de ordin psihologic. Cel mai adesea diagnosticul pus de catre medic este acela de “infertilitate din cauze necunoscute”. In acest punct, psihologul este acela care intervine cu succes si te poate ajuta.
Interventiile terapeutice, psihologice, de scurta durata, ofera o noua speranta cuplurilor care se confrunta cu probleme legate de infertilitate.
Mintea ta subconstienta detine cheia cresterii fertilitatii tale!
Care sunt cauzele psihologice ale infertilitatii?
“Corpul femeii dezvaluie ce se ascunde in mintea ei” spune psihiatrul Martin Rush in cartea “Descifreaza limbajul secret al corpului tau”.
Orice problema emotionala, un conflict sau o disfunctie de ordin psihologic, poate determina reactii somatice, implicit blocaje in privinta unei sarcini.
Sterilitatea la unele femei indica o respingere inconştienta a sarcinii, in timp ce la altele sarcina este dorita doar pentru “a-l lega pe partener”.
Te poti afla in imposibilitatea conceperii unui copil datorita unor conflicte emotionale profunde precum :
Teama de maternitate, caracterizata prin insecuritate in legatura cu statutul de mama, indoieli in privinta capacitatii de a creste un copil, de a-i oferi caldura si afectiune. Cauza acestei temeri poate avea punct de plecare faptul ca ai avut o copilarie nefericita, o relatie defectuoasa cu mama, neavand siguranta sau caldura afectiva din partea ei. In plan constient iti doresti un copil, dar temerile inconstiente produc blocaje si astfel nu poti ramane insarcinata.
Rusinea legata de propria feminitate sau neasumarea propriei feminitati– acest aspect este caracterizat de lipsa deschiderii, a placerii erotice, actul sexual din cadrul cuplului fiind o obligatie conjugala pentru tine. Te poti ragasi in incapacitatea de a-ti asuma statutul de femeie in relatie cu un barbat, dorind sa detii controlul. Toate acestea se pot datora absentei modelelor de identificare pe care mama sau o persoana de referinta feminina, ar fi trebuit sa le transmita. Mai exista si posibilitatea ca acesta sa fie modelul preluat, fiind transmis de catre mama prin comportament sau vorbe, ca urmare a unei educatii prea rigide.
Probleme existente in cadrul cuplului. Printre acestea se pot regasi: conflicte, insecuritate afectiva sau materiala, infidelitate sau lipsa iubirii, credinta ca un copil va salva relatia, teama sa nu fii parasita, abandonata de partener sau ai un partener nesuportiv.
Teama ca, odata cu nasterea, iti vei pierde feminitatea, nu vei mai fi la fel de supla, nu vei mai fi la fel de atractiva din cauza kilogramelor in plus acumulate in timpul sarcinii.
Imaturitatea emotionala – preferi rolul de copil in cadrul cuplului, situandu-l pe partenerul tau in pozitia parentala. Consecinta acestui fapt este un blocaj inconstient, considerand ca un copil ar deveni centrul atentiei si te-ar priva de anumite beneficii emotionale.
Temeri profunde legate de nasterea propriu-zisa, de incapacitatea de a alege intre cariera si maternitate – acestea sunt si ele cauze demne de luat in considerare atunci cand vine vorba despre infertilitatea psihologica.
Ce pot face daca sufar de infertilitate psihologica?
Unica solutie este sa apelezi la suportul unui psiholog.
Impreuna cu psihologul:
vei descoperi cauzele psihologice, nebanuite, ale infertilitatii, pentru a putea fi vindecate, eliminate;
iti vei creste capacitatea de a gestiona problemele aparute in cuplu ca urmare a incapacitatii de a fi parinti;
vei descoperi si iti vei asuma rolul de adult in cadrul relatiei cu partenerul;
vei stabili un plan de prioritati in ceea ce priveste maternitatea si cariera;
vei schimba convingerile negative, programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin increderea in sine, sprijina sanatatea, fericirea si starea de bine;
vei elibera blocajele emotionale ce mentin starea prezenta in structurile tale;
vei vindeca emotiile si relatiile din trecut ce inca iti afecteaza prezentul;
vei eliberara frici si temeri asociate situatiei care te preocupa in prezent;
vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
vei depasi temerile care produc blocaje si din cauza carora nu poti ramane insarcinata.
Ce presupune programul de interventie terapeutica pentru depasirea infertilitatii?
Acest program combina hipnoza cu alte interventii terapeutice de scurta durata ce abordeaza relatia minte-corp-suflet, avand ca scop identificarea factorilor de natura emotionala, fizica, mentala dar si spirituala care afecteaza fertilitatea si reducerea efectelor negative ale acestora.
Acest program ofera o noua speranta cuplurilor care se confrunta cu probleme legate de infertilitate.
Studiile stiintifice confirma ca interventia psihologica are o rata de succes de 75% pentru cuplurile ce se confrunta cu problema infertilitatii.
Trecand apoi la reproducerea asistata, este de amintit ca in cazul fertilizarilor in vitro rata de conceptie este de 20%. Daca pacienta urmeaza si sedinte de consiliere psihologica, probabilitatea de a concepe un copil creste pana 42 sau chiar 55%.
Parcurgerea programului presupune 6 etape:
1. Stabilirea obiectivelor: vom stabili ce rezultat doresti sa obtii in urma terapiei. Aici mai sunt incluse strangerea informatiilor necesare acestui demers, stabilirea obiectivelor si stabilirea metodelor optime de implementare a intregului proces;
2. Obtinerea unui echilibru interior: in aceasta etapa vom urmari obtinerea unui echilibru emotional, fizic si mental, actionand asupra factorilor interni sau externi ce pot afecta starea ta de bine.
3. Rezolvarea problemelor: ne vom axa pe problemele aparute in cadrul cuplului, care pot afecta fertilitatea si pot scadea sansele conceperii unui copil, dar si pe traumele din trecut care te pot inca afecta. Conflictele, insecuritatea afectiva sau materiala, infidelitatea sau lipsa iubirii , credinta ca un copil va salva relatia, teama de a nu fi parasita, abandonata de partener, imposibilitatea de a-ti asuma statutul de femeie in cadrul cuplului, lipsa placerii sexuale, toate sunt aspecte abordate in aceasta etapa a demersului terapeutic;
4. Cresterea fertilitatii: vom actiona atat asupra constientului, cat si a subconstientului, in vederea cresterii fertilitatii tale. Acest obiectiv va fi atins prin interventii psihologice specifice dar si prin interventii psiho-energetice;
5. Pregatirea fizica, mentala si emotiona pentru sarcina, nastere si viata de parinte;
6. Suportul – aceasta etapa urmareste sa te ajute sa mentii schimbarile pe care le-ai facut in viata ta.
Pe langa toate acestea, un avantaj major este sprijinul si suportul emotional pe care ti-l ofer in toata aceasta perioada. Asistenta pe care o primesti de la mine, pe tot parcursul programului, are menirea de a te ajuta sa:
Care este durata programului, cand/cum se desfasoara si cat costa?
Inscrierile pentru acest program sunt inchise.
Interval desfasurare; Detalii in curand.
Costul Programului: Detalii in curand.
Programul se va desfasura in format Online pe platforma Zoom.
Dureaza 12 saptamani si consta in intalniri saptamanale. Durata unei sesiuni este de doua ore si treizeci de minute si se desfasoara in ziua de marti, intre orele 18,30-21,00..
Sesiunile de grup se desfasoara cu minim 10, maxim 20 persoane.
“Cand devii parinte nu trebuie sa te gandesti la ce ai renuntat pentru a avea un copil, ci sa te bucuri la toate cate ai castigat dupa nasterea lui.”(Anonim)
Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.
Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.
Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.
Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.
Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.
Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.
Te astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romania, aici .
Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.
Poti reusi, orice ar fi!
Cu prietenie,
SANATATE
Depresie
Anxietate
Atacuri de Panica
Stres
Exces de Greutate
Infertilitate
Stres Posttraumatic
Frici si Fobii
Oboseala Cronica. Sindromul BurnOut
Insomnie Tulburari de Somn
Menopauza
Dureri Cronice
Alergii
Afectiuni ale Pielii
Enurezis
DEPENDENTE
Dependenta de Joc Patologic
Dependenta Fumatului
RELATII
Suflet pereche
Depasirea Divortului
Vindecarea Relatiilor din Prezent
Terapia Relatiei de Cuplu
Imbunatatirea Vietii Sexuale
Vindecarea Relatiilor din Trecut
Relatia Parinti-Copii. Parenting
Comportamentul de tip Victima
Tulburari legate de Doliu
Vindecarea prin Iertare
DEZVOLTARE
PERSONALA
Increderea in Sine
Stima de Sine. Iubirea de Sine
Public Speaking
Procrastinare
Imbunatatirea Memoriei
Cresterea Motivatiei
Depasirea Timiditatii
Imbunatatirea Capacitatii de lua Decizii
Organizare si Eficienta
Directie in Cariera
DEZVOLTARE
PROFESIONALA
Cresterea Competentelor in Business
Reconversie Profesionala
Cresterea Vanzarilor in Afaceri
Lucrul in Echipa
Managementul Timpului
ABUNDENTA SI
PROSPERITATE
Atrage Abundenta in Viata Ta
Depasirea Constiintei Saraciei
Cresterea Castigurilor Financiare
Vindecare Emotionala Pierdere-Faliment
Dizolvarea Dependentelor Financiare
DEZVOLTARE SPIRITUALA
Dezvoltarea Capacitatilor Extrasenzoriale
Scopul Vietii
Vindecarea Sufletului
Echilibrare Energetica
Protectie si Sustinere Energetica
Conectarea cu Ingeri