Insomnie Tulburari de Somn - Isabela Georgescu

ELIMINAREA INSOMNIEI SI A TULBURARILOR DE SOMN

„Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine.”(Arthur Rubinstein)­­

 

Esti tot timpul obosit? Noaptea ai dificultati in a adormi sau te trezesti peste noapte de mai multe ori? Respiri pe gura sau simti ca te sufoci in timpul somnului? Simti un disconfort in picioare sau te trezesti si nu te poti misca? Daca te regasesti in aceste intrebari, atunci este posibil sa ai o tulburare de somn.

 

Cea mai comuna tulburare de somn este insomnia, apoi mai sunt apneea de somn, narcolepsia, terorile nocturne, sindromul piciorului nelinistit, somnambulismul.

 

 

 

Ce este insomnia?

 

Insomnia este inabilitatea de a dormi suficient cat sa te simti odihnit si energic la trezire. Aici nu trebuie sa te gandesti ca ai nevoie de opt ore de somn pentru a te simti odihnit, deoarece fiecare persoana este diferita si are nevoie de un interval de timp diferit de somn pentru a se simti odihnit si energic. De aceea, foarte multa lume sufera de insomnie fara sa-si dea seama.

 

 

Care sunt simptomele insomniei?

 

Daca suferi de insomnie este posibil sa experimentezi unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome:

 

 • iti este dificil sa adormi, desi te simti foarte obosit;
 • dimineata te trezesti foarte obosit;
 • te trezesti des in timpul somnului;
 • daca te trezesti noaptea, iti este dificil sa adormi la loc;
 • te trezesti dimineata foarte devreme;
 • apelezi la pastile pentru a putea dormi;
 • ai dificultati in a te concentra pe parcursul zilei, te poti simti obosit sau te enervezi repede;
 • consumi alcool inainte de a te duce la culcare deoarece te ajuta sa adormi mai repede.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Care sunt cauzele insomniei?

 

 

In peste 50% din cazuri, cauza insomniei este de ordin psihologic. Anxietatea si depresia sunt cele care cauzeaza de cele mai multe ori insomnie, apoi urmeaza stresul cronic, tulburarea bipolara sau sindrumul de stres post-raumatic.

Alte cauze tin de obiceiurile zilnice, rutina somnului, alte tulburari de somn existente sau anumite conditii medicale.

 

 

Ce pot face daca sufar de insomnie?

 

 

„Indiferent daca crezi ca poti sa faci un lucru sau crezi ca nu poti sa il faci, vei avea de fiecare data dreptate.”(Henry Ford)

 

 

Rezolvarea problemelor de ordin psihologic sau crearea unor obiceiuri sanatoase te vor ajuta sa elimini insomnia. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar sa apelezi la ajutorul unui psiholog.

 

 

 Pe parcursul acestui demers, impreuna cu psihologul:

 

 • te vei auto-observa si monitoriza cu ajutorul unui jurnal, acesta oferind un material important pe care vei lucra ulterior in cabinet, dar si in viata de zi cu zi;
 • vei identifica adevaratele cauze ale insomniei;
 • vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 • vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • vei invata care este o rutina corecta a somnului;
 • vei deprinde tehnici de relaxare;
 • vei dobandi obiceiuri sanatoase pe care sa le ai pe parcursul unei zile si care iti vor garanta un somn linistit;
 • vei invata cum sa iti pregatesti creierul pentru somn si cum sa faci din dormitorul tau un spatiu destinat exclusiv somnului.

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce alte tulburari de somn exista?

 

1.Apneea de somn – aceasta tulburare se manifesta prin faptul ca nu respiri corect in timp ce dormi, ai pauze mari intre respiratii, sforai, te trezesti foarte obosit si iti este somn pe parcursul zilei.

 

2.Sindromul picioarelor nelinistite – in momentul in care te intinzi, simti constant nevoia sa iti misti picioarele si astfel nu reusesti sa dormi suficient de bine, trezindu-te obosit dimineata. Acest sindrom poate fi una dintre cauzele insomniei.

 

3.Narcolepsia daca suferi de aceasta tulburare de somn inseamna ca esti foarte somnoros pe timpul zilei si chiar ai cateva episoade in care pur si simplu adormi, indiferent de activitatea pe care o desfasori.

 

4.Terorile nocturne – acestea sunt mai des intalnite la copiii prescolari decat la adulti. Daca suferi de terori nocturne este posibil sa te trezesti in timpul noptii tipand, transpirat, cu un ritm cardiac ridicat, sa fii foarte confuz si sa nu iti amintesti sa fii avut vreun cosmar.

 

 

Daca te regasesti in una din cele patru tulburari prezentate mai sus, primul pas este sa iti faci un set de analize medicale si, daca toti factorii fiziologici sunt exclusi, sa apelezi la ajutorul unui psiholog. Demersul terapeutic pentru eliminarea acestor tulburari de somn este asemanator cu cel al eliminarii insomniei.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page