INTREBARI FRECVENTE SI RASPUNSURI DESPRE HIPNOZA SI REGRESIE
INTREBARI FRECVENTE SI RASPUNSURI DESPRE HIPNOZA SI REGRESIE
1. Ce este hipnoza?
Este o stare placuta, modificata a constiintei, in timpul careia mintea constienta si critica este relaxata si relativ inactiva, iar portita catre subconstient, mintea interioara, este deschisa cu permisiunea persoanei. In aceasta stare de bine, sugestibilitatea este maxima, absorbtia mentala sporeste, simturile sunt acutizate, iar imaginatia este activata intr-o maniera controlata. Mintea interioara este mai receptiva catre sugestii constructive, acceptabile si benefice.
2. Ce este hipnoterapia clinica?
Hipnoterapia reprezinta terapia cu ajutorul hipnozei, care te ajuta sa gasesti sursa durerii fizice sau emotionale pe care o simti la un moment dat, si sa o elimini. Hipnoterapia poate fi utilizata ca tehnica independenta sau in combinatie cu alte strategii terapeutice.
3. Cat dureaza o sedinta de hipnoza?
O sedinta inividuala de hipnoza dureaza 75 minute.
4. Care este cea mai potrivita frecventa a sedintelor pentru a obtine succesul terapiei prin hipnoza?
Toate studiile arata ca terapia cu o frecventa mare a sedintelor de hipnoza este cea mai eficienta si cu rezultate rapide si stabile.
Din experienta mea, trebuie sa-ti spun ca cea mai potrivita frecventa pentru sesiunile de hipnoterapie sunt de 1-2 sedinte/saptamana. Ne putem intalni si mai rar, insa nu recomand acest lucru, deoarece efectele se diminueaza mult. Totusi, tu vei stabili frecventa sedintelor, in functie de finantele de care dispui pentru acest demers, in functie de timpul tau si de motivatia pe care o ai pentru a obtine rezultate cat mai rapide.
5. Care este numarul total de sedinte de hipnoza pentru un demers terapeutic de succes?
Numarul total al sedintelor de hipnoza alocat unui demers terapeutic in vederea atingerii unui obiectiv variaza intre 3 si 12 sedinte, in functie de:
–obiectivul tau (eliminarea unei dependente/obicei nedorit, regresie/ progresie temporala, clarificarea unor obiective de viata, incredere in sine, imbunatatirea imaginii de sine, cresterea puterii personale, fobii, alergii etc.)
–potentialul tau (motivatie, experienta, abilitatatea de a experimenta o transa hipnotica, perseverenta, capacitate de concentrare si refocalizare a atentiei, capacitate de invatare, curiozitate, flexibilitate, inteligenta, intuitie).
De exemplu, pentru eliminarea greutatii in exces, sunt necesare minimum 6 sedinte si cel mult 12 sedinte, in functie de numarul kilogramelor de care doresti sa scapi. Daca vrei sa renunti la fumat, trebuie sa stii ca sunt necesare 2 sau cel mult 3 sedinte de hipnoza.
6. Care este costul unei sedinte de hipnoza?
Pentru mai multe detalii, te rog, acceseaza rubrica Preturi Sesiuni.
7. Cum imi fac o programare?
Completand formularul din Rubrica Programari, unde sunt oferite toate detaliile in acest sens.
8. Ce trateaza terapia prin hipnoza?
Hipnoterapia ajuta la rezolvarea situatiilor dificile din toate domeniile vietii tale fie ca vorbim despre sanatate, unde simptomele sunt la nivel fizic, sau despre provocarile legate de relatiile cu alti oameni, cum ar fi iertarea, certurile din relatia de cuplu, pierderea cuiva drag, un divort etc. Mai mult decat atat, cu ajutorul hipnozei poti imbunatati toate aspectele vietii tale: cel material (cariera, bani, afaceri), dezvoltare personala (incredere in sine, organizare, motivatie, vorbitul in public) sau cel spiritual (frica de moarte, dezvoltarea intuitiei, etc.).
Iata lista detaliata a afectiunilor, tulburarilor si optimizarilor personale/profesionale/relationale acoperite cu succes de hipnoza aici Ce trateaza hipnoza?
9. Exista dovezi stiintifice ale eficacitatii hipnoterapiei?
Da. Sunt sute de studii care demonstreaza efectele benefice ale terapiei cu ajutorul hipnozei. Au fost desfasurate numeroase cercetari stiintifice ale efectelor hipnozei in tratamentul anxietatii, durerii si bolilor psihosomatice. Asociatia psihologilor din SUA (APA) a recunoscut ca hipnoterapia este o metoda stiintifica chiar si in tratamentul obezitatii. Iar Institutul National de Sanatate si Excelenta Clinica (NICE) din Marea Britanie a recunoscut hipnoterapia ca instrument dovedit stiintific chiar si pentru tratamentul sindromului colonului iritabil. Si studiile continua.
10. Cum functioneaza hipnoza?
Dupa ce este indusa starea de hipnoza si „se deschide” poarta catre mintea subconstienta, terapeutul transmite acesteia informatii/sugestii constructive, intr-un limbaj si intr-o forma pe care o poate accepta subconstientul, pentru a te ajuta sa-ti schimbi comportamentele, sentimentele si gandurile pe care vrei sa le schimbi. Ne bazam pe faptul ca mintea subconstienta are abilitatea (de fapt tendinta) de a accepta ce isi imagineaza ca fiind real.
11. Cand nu functioneaza hipnoza?
Terapia prin hipnoza nu functioneaza cand NU crezi si NU esti constient de faptul ca TU detii controlul total si responsabilitatea deplina asupra sentimentelor, gandurilor sau comportamentului tau, asupra vietii tale pe ansamblu.
De asemenea, hipnoza este putin probabil sa functioneze si in cazul oamenilor care privesc hipnoza ca pe un tratament magic, peste noapte, cat ai clipi, ca pe o solutie miraculoasa, care le va rezolva problemele instant. Trebuie sa stii ca transa hipnotica nu poate forta pe nimeni sa faca nimic. Schimbarile, imbunatatirile, vindecarea se instaleaza in structurile tale mentale si comportamentale, in ritmul tau propriu, care clar este diferit de la om la om. O conditie importanta este sa ai rabdare cu tine si pentru tine, in acest proces frumos de vindecare si regasire a stralucirii din interiorul tau.
12. In terapie este necesara hipnoza profunda?
Pentru majoritatea scopurilor, hipnoza profunda nu este necesara. De cele mai multe ori, intr-o sedinta terapeutica, un grad usor de hipnoza este tot ceea ce este necesar pentru a simti beneficiile terapeutice ale hipnozei. Cu alte cuvinte, nu avem nevoie sa intram intr-o transa adanca sau, mai bine zis, nu facem un scop din aceasta. Subiectul terapeutic (pacientul sau clientul) este treaz si constient de tot ce se intampla, dar este foarte relaxat.
13. Ce este o regresie prin hipnoza?
Atunci cand specialistul in hipnoza ofera unei persoane indicatii sa se intoarca in timp si sa vizualizeze experimentand in mod activ o perioada din trecut, are loc regresia in timp prin hipnoza. Exista 3 motive principale pentru o regresie: pentru a vindeca o trauma sau aspecte ce nu isi gasesc explicatia in prezent, pentru a-ti reaminti sentimente uitate care iti sunt de folos in prezent (de ex “cum se simte sa am totala incredere in mine?”) si recreational, pentru cei care doresc sa se reconecteze cu evenimente din trecutul lor, poate chiar din alte existente din placere sau curiozitate.
14. Sunt amintirile din timpul regresiei prin hipnoza amintirile mele, reale?
Adesea, persoanele mai sceptice care aleg totusi sa experimenteze regresia prin hipnoza, ma intreaba daca este chiar posibil sa fie adevarat ceea ce au vizualizat in timpul transei. Le raspund ca poate da sau poate nu. Mai departe, le transmit ca ceea ce stiu sigur, este faptul ca, daca subconstientul lor a ales sa aduca acea experienta pe ecranul mintii lor in cadrul regresiei, inseamna ca a avut cu siguranta nevoie de acea vindecare, in mod special, in felul in care i-a fost revelat persoanei in cauza. Iar restul detaliilor deja nu mai sunt importante.
In terapia prin regresii ne intereseaza doar valoarea terapeutica a amintirilor.
15. Ce NU este regresia prin hipnoza?
In regresia in timp prin hipnoza, NU poti ramane blocat in trecutul tau. Este imposibil sa ramai blocat in regresie, asa cum este imposibil sa ramai blocat intr-o stare de reverie ori in somn.
Prin regresie NU retraiesti toate emotiile, senzatiile, starile la intensitatea si profunzimea din momentul desfasurarii evenimentului emotional, initial. In regresie, reamintirea evenimentului ce reprezinta cauza problemei tale, se realizeaza, disociat, de pe pozitia unui observator din exterior, identic cu situatia in care esti la cinema si urmaresti filmul care ruleza pe ecran. Tu esti in sala, intelegi ce se intampla in poveste, iar filmul ramane pe ecran, in trecut.
Regresia prin hipnoza NU este control sau manipulare. Orice forma de hipnoza este in cele din urma auto-hipnoza pentru ca mintea ta este singura care iti controleaza corpul. Poti oricand sa te opresti, pentru ca tu ai controlul.
Regresia NU este periculoasa. Este doar o amintire, nu o masina a timpului.
16. Care sunt beneficiile regresiei in timp prin hipnoza?
Procesul regresiei ofera sansa pentru identificarea si constientizarea cauzei principale a aspectului pe care il doresti rezolvat in viata ta, pentru descarcarea emotiei distructive, stocate si blocate ce a generat problema, pentru clarificarea situatiilor din trecut, la care ai fost expus, pentru imbunatatirea/completarea intelegerii si perceptiei fata de situatia de atunci, cu intelegerea ta de azi ca si adult, pentru o mai buna integrare a situatiei din trecut, pentru recadrarea/reformularea situatiei din trecut cu noile informatii obtinute prin regresie si pentru vindecarea relatiilor cu persoanele implicate, prin procesul iertarii care, poate, in forma fizica, constienta, ar fi cu mult ingreunat sau chiar imposibil.
17. Ce inseamna regresia intr-o viata anterioara?
Regresia intr-o viata anterioara reprezinta reactivarea memoriei inconstiente asupra anumitor evenimente, dintr-o alta experienta umana, o intoarcere la un stadiu anterior al dezvoltarii sau evolutiei, ca si om.
Terapia prin regresii in vieti anterioare se bazeaza pe principiul conform caruia afectiunea sau tulburarea fara cauza sau explicatie in viata curenta, reflecta un dezechilibru, un conflict interior, pe care il porti la un nivel profund al fiintei tale, raportat la sistemul corp-minte-spirit.
18. Ce treaba are psihologul, specialist in hipnoza cu vietile anterioare?
Regresia in vietile anterioare este menita sa permita o conştientizare la nivel superior al lucrurilor cu care ne confruntam. Trebuie inteles foarte bine ca psihologul care se refera in terapia sa si la conceptul de spirit, nu confunda cabinetul cu biserica, asa cum poate si-ar putea inchipui diverse persoane. Prin abordarea holistica a terapiei – corp, minte, suflet – psihologul, specialist in hipnoza, face loc unor resurse suplimentare in tratarea unei disfunctii. El admite ca exista o legatura intre suflet si minte si ca, daca persoana venita in cabinet sufera fara vreo explicatie sau cauza din viata prezenta, curenta, este probabil sa existe un dezechilibru sau emotii blocante, stocate la un nivel mai profund. Mintea si corpul, prin diverse simptome si manifestari, doar reflecta existenta unui element ce impiedica sufletul sa isi urmeze armonios calea.
19. Cum anume ma simt in timpul unei sedinte de hipnoza?
Cand esti intr-o sesiune de hipnoza iti inchizi in mod voluntar orice perceptie senzoriala exterioara. Iar fara aceste impulsuri senzoriale te poti concentra asupra cuvintelor pe care le auzi si a imaginilor in care te ghideaza specialistul in hipnoza pentru a te relaxa. Dand atentie numai vocii pe care o auzi si a sugestiilor/cuvintelor de relaxare pe care le primesti, ignori orice stimul extern si irelevant, devenind calm si simtindu-te profund linistit. Ca si exemplu este probabil sa ma auzi cum te ghidez astfel incat prin respiratie sa iti “umpli” corpul cu pace si liniste, din varful degetelor de la picioare, pana in crestul capului, sa inspiri liniste si calm si sa expiri tensiunile si incordarile de peste zi. In timpul hipnozei este probabil sa ai o perceptie distorsionata asupra timpului. Poti avea senzatia ca au trecut doar cateva minute atunci cand, in realitate s-a scurs mai mult timp. Sau poti crede ca ai fost in hipnoza cateva ore, cand de fapt era vorba doar de cateva minute. Este probabil sa te simti greoi sau ca si cand ai pluti. Tensiunea arteriala se normalizeaza, ritmul inimii se regularizeaza iar muschii tai se vor destinde. Atunci cand in timpul hipnozei iti sugerez, te ghidez sa expermentezi anumite senzatii, de relaxare sau de comfort, le resimti cu adevarat. Aici este partea frumoasa a hipnozei si a regresiei. Fiecare om experimenteaza hipnoza intr-un mod individual si unic.
20. Care este cea mai potrivita varsta pentru terapia prin hipnoza?
Oamenii pot fi hipnotizati avand acelasi succes ca demers terapeutic la orice varsta, incepand cu varsta de 5 ani.
21. Cum pot fi ajutati copiii prin hipnoza?
Hipnoza este o metoda de tratament cu rezultate bune in psihoterapia copilului de multa vreme. Asadar, te asigur ca nu ai niciun motiv de teama, reticenta sau amanare, deoarece pana si tu faci „hipnoza” cu copilul in anumite situatii. Ti se pare greu de crezut? Iti voi aduce cateva exemple ca sa vezi cat se poate de clar ca in relatia ta cu copilul exista momente de transa hipnotica pe care chiar tu le poti provoca. De exemplu, in timp ce vorbesti cu copilul despre un lucru care il captiveaza complet, cel mic isi va indrepta toata atentia catre subiectul discutiei si simturile sale vor fi mai putin prezente in exterior. Este un moment in care mintea lui subconstinenta este foarte receptiva si deschisa catre sugestii constructive. O alta situatie in care copilul intra in transa este atunci cand este complet absorbit de un joc video, incat trebuie sa-i spui acelasi lucru de mai multe ori pana reuseste sa te auda. Un film foarte interesant sau o carte pe care o citeste sau pe care i-o citesti chiar tu si care il pasioneaza il induce in aceeasi stare de transa foarte asemanatoare cu transa hipnotica.
Aceasta stare modificata a mintii, cand subconstientul este deschis, este cea mai potrivita pentru ca terapeutul sa-l ghideze pe copil catre calmarea durerii, catre eliminarea simptomelor somatice generate de situatiile stresante, catre rezolvarea conflictului interior, catre o invatare mai usoara si mai placuta a materiilor scolare, catre eliminarea fricilor, fobiilor, a enurezisului si depasirea usoara a situatiilor dificile etc.
La acest moment serviciile mele de terapie si coaching se adreseaza doar adultilor, dar iti pot oferi cateva recomandari catre diferiti specialisti in hipnoza ce lucreaza cu copiii (info@isabelageorgescu.com).
22. Unde nu este indicata hipnoza?
Hipnoza este contraindicata in deficienta mintala, retard mental, schizofrenii, paranoia, psihopatie paranoida (pot fi declansate halucinatii), epilepsie, psihoze, psihoza maniaco-depresiva, ADHD (atentie deficitara, hiperdinamism), tulburari de personalitate de tip borderline, tulburari de personalitate de tip impulsiv-exploziv.
23. Cine poate fi hipnotizat?
Orice persoana capabila sa fie atenta si sa respecte instructiunile poate fi hipnotizata, daca isi doreste. Oamenii difera insa, din punct de vedere al dimensiunii sau profunzimii la care pot fi hipnotizati.
24. Ce spuneti despre ideea ca unele persoane pur si simplu nu pot fi hipnotizate?
Oricine poate visa poate fi si hipnotizat, daca isi doreste acest lucru. Nimeni nu poate fi hipnotizat impotriva vointei sale. Daca cineva nu este dispus sa coopereze, nu poate fi hipnotizat. Cu toate acestea, ideea ca unele persoane pur si simplu nu pot fi hipnotizate NU ESTE CORECTA. Unii pacienti pot initial avea sentimentul ca isi pot pierde controlul intr-un mod inacceptabil. Asta ii poate determina sa se razgandeasca din punct de vedere intelectual si sa analizeze prea mult ceea ce se intampla. Daca gandesti prea mult, nu te poti relaxa suficient pentru a intra in transa, atata tot, dar acest lucru nu inseamna ca nu esti hipnotizabil.
25. Care sunt cerintele pentru a fi un subiect bun pentru terapia prin hipnoza?
In principal, sa iti doresti sa fi hipnotizat si sa traiesti hipnoza. Apoi sunt importante asumarea procesului, motivatia, abilitatea de a te concentra, de a vizualiza, dorinta de a coopera si de a urma instructiunile constructive cat si relativa absenta a fricii sau a lipsei de incredere.
26. Poate fi cineva hipnotizat impotriva vointei sale?
Nu. Nu putem hipnotiza o persoana impotriva vointei sale. Hipnoza, ca demers terapeutic, presupune un subiect care sa isi doreasca acest lucru. Specialistul in hipnoza trebuie sa aiba cooperare deplina din partea sa.
27. Poti fi hipnotizat fara acordul tau in prealabil?
Nu. Hipnoza presupune 100% o stare de consimtamant.
28. O persoana hipnotizata poate realiza acte anti-sociale, criminale sau imorale cat timp se afla sub hipnoza?
Nu. Persoanele hipnotizate nu vor face nimic in starea de hipnoza din ce nu ar face in starea de veghe, starea obisnuita de zi cu zi. Hipnoza nu reprezinta o relatie de tip stapan-sclav. Cand te afli sub hipnoza, esti constient de tot ceea ce se intampla cu tine si continui sa iti pastrezi valorile si etica.
29. Ce spuneti despre ideea ca hipnoza poate slabi mintea?
Hipnoza NU slabeste mintea. Din contra, ajuta oamenii sa isi foloseasca mai mult potentialul mental. Ajuta oamenii sa isi acceseze puterea interioara. Mintea subconstienta detine un mecanism de autoaparare. Persoanele hipnotizate vor recepta sugestiile acceptabile si vor respinge sugestiile care nu sunt in acord cu propriile valori.
30. Voi adormi?
Nu. Cand o persoana se afla in stare de hipnoza, nu doarme. Este foarte constient de tot ce se intampla. De fapt, sub hipnoza, simturile se acutizeaza. Desigur, daca o persoana este obosita fizic, poate adormi sub hipnoza. Dar atunci doarme si nu mai este sub hipnoza. O simpla sugestie de trezire data de specialistul in hipnoza este tot ce trebuie pentru a trezi subiectul.
31. Este posibil ca un subiect sa nu poata fi scos din starea de hipnoza?
Nu, acest lucru nu este posibil. Nu poti ramane blocat in starea de hipnoza, deoarece nu iti pierzi controlul atunci cand esti hipnotizat. Hipnoza este o relatie de cooperare. Cand esti hipnotizat, detii controlul deplin asupra mintii si corpului tau. Uneori, oamenii se simt atat de relaxati si de bine in timpul sesiunii de hipnoza, incat doresc sa ramana in acea stare putin mai mult timp. Insa o simpla sugestie de revenire este tot ce le trebuie pentru a reveni in starea de veghe, chiar daca subiectul a adormit. In plus, cand terapeutul inceteaza sa mai vorbeasca, subiectul se trezeste destul de repede, singur. Cel mai important este ca poti reveni din hipnoza oricand vrei.
32. Voi spune secrete sub hipnoza?
Nu. Hipnoza nu este un ser al adevarului. Detii controlul deplin asupra a ceea ce spui. Subiectii aflati sub hipnoza, nu dezvaluie secrete pe care nu le-ar dezvalui nici in starea de veghe, obisnuita de zi cu zi. Apoi, memoria umana este inerent inexacta si nu te poti baza pe ea nici in hipnoza, nici in afara starii de hipnoza (Brown, Scheflin, & Hammond, 1997). Hipnoza poate ajuta un pacient care isi doreste sa patrunda mai adanc in cele mai profunde si pregnante sentimente. Dar sentimentele NU sunt fapte. Amintirile care vin in minte in starea de hipnoza sunt colorate de sentimentele pacientului. Folosim hipnoza pentru a afla adevarul despre felul in care se simte pacientul in legatura cu ceva anume, NU adevarul despre ceea ce s-a intamplat in realitate.
33. Poate fi determinata o persoana aflata sub hipnoza sa latre ca un caine sau sa cotcodaceasca ca o gaina?
Nu. Asa ceva nu se intampla in hipnoza terapeutica sau clinica. Pe de alta parte, voluntarii din timpul unui spectacol de hipnoza de scena pot face acest lucru doar in scop de amuzament, indeplinind sugestiile hipnotistului de spectacol, atata timp cat totul este menit sa amuze si sa distreze publicul. Dar hipnoza clinica este cu totul altceva.
34. Poate o persoana deveni “sclava” specialistului in hipnoza?
Nu. Hipnoza nu reprezinta o relatie de stapan-sclav sau o relatie de putere. Nu este ceva de genul “poc, te afli in puterea mea!”, ca la Svengali. Hipnoza este o relatie de cooperare si colaborare. Subiectul detine intregul control si intreaga responsabilitate pentru actiunile sale in fiecare moment. Acest mit provine din filme si romane mai vechi, cum ar fi “Trilby”, dar asa ceva nu se intampla in hipnoza terapeutica sau clinica.
35. Mai ai vointa cand esti in stare de hipnoza?
Adevarul este ca fiecare persoana decide daca vrea sau nu sa fie hipnotizata. Si chiar si dupa ce a decis sa intre in transa, ghidata fiind de catre un specialist, chiar si atunci poate hotari in orice moment daca vrea sa continue transa sau nu. Nimeni nu poate face nimic impotriva propriei sale vointe.
36. Poate cineva deveni dependent de hipnoza?
Nu. O persoana se poate opune hipnotizarii oricand doreste aceasta, indiferent de cate ori a fost hipnotizat.
37. Multi spun ca hipnoza inseamna vrajitorie, ce parere aveti despre acest aspect?
Hipnoza este folosita cu succes de medici si psihologi pentru rezolvarea diferitor situatii de sanatate precum anestezie, nastere fara dureri, managementul durerii, eliminarea alergiilor etc. Hipnoza a fost recunoscuta si folosita in practica medicala de catre Asociatia Medicala Americana (AMA) incepand cu anul 1958. Insa teama si ignoranta referitoare la acest domeniu din partea multor persoane au dat nastere unor credinte gresite care se bazeaza pe presupusele efecte mistice ale hipnozei, acestea alimentand si apetitul publicului pentru senzational
38. Ce este auto-hipnoza?
Acesta este un tip de hipnoza indusa de o persoana insasi fara ajutorul unui specialist in hipnoza. Unii experti spun ca orice forma de hipnoza este auto-hipnoza, deoarece specialistul in hipnoza nu face de fapt nimic subiectului, ci doar il indruma pentru a intra in starea hipnotica de constiinta, cu permisiunea subiectului. Cu alte cuvinte, deoarece subiectul permite aceasta, se hipnotizeaza singur cu ajutorul terapeutului.
39. Care sunt beneficiile auto-hipnozei?
Principalul beneficiu din invatarea si practicarea auto-hipnozei este de a continua procesul de auto-schimbare pozitiva. Utilizarea regulata a auto-hipnozei faciliteaza continuarea schimbarilor sanatoase in comportamentele, sentimentele, convingerile si atitudinile noastre. Cand practici auto-hipnoza, intri intr-o stare de auto-relaxare. Cand esti relaxat, nu poti fi necomfortabil sau angoasat, stresat sau suferind. Relaxarea este opusul fizic si emotional al acestor sentimente negative. Practicarea auto-hipnozei iti furnizeaza abilitatea de a te relaxa cand vrei si iti construieste abilitatea de a-ti controla mintea si corpul.
40. Ce este inductia hipnotica?
Este o metoda de inducere/instalare a starii hipnotice. Exista numeroase cai metaforice prin care poate fi indusa hipnoza. Este important ca un specialist sa aleaga o metoda de inductie a hipnozei care sa se potriveasca nevoilor pacientului. In cadrul inductiei specialistul in hipnoza te ghideaza prin indicatii metaforice atent formulate, in urma carora intri intr-o stare de relaxare profunda si de atentie concentrata concomitent. Aceasta se numeste inductia hipnozei. Pentru ca aceasta sa sa instaleze trebuie sa cooperezi ca participant activ in proces.
41. Cum face hipnoza ca o persoana sa fie mai sugestibila?
Aceasta se face in primul rand cu permisiunea si cooperarea subiectului. Respectand instructiunile terapeutului devii mai sugestibil. Cand te afli in aceasta stare alterata de sugestibilitate sporita, “dezordinea” mentala este curatata pentru a putea fi atent la sugestii si pentru a ramane deschis la trairile pe care ti le aduc noile perspective si solutii la problemele cu care te confrunti. In aceasta stare de “transa hipnotica”, ramai constient de tot ce se intampla, dar in acelasi timp devii tot mai absorbit in a-ti folosi imaginatia asa cum iti indica terapeutul.
42. Cum voi sti ca sunt hipnotizat?
Majoritatea persoanelor nu pot face diferenta dintre starea de hipnoza si starea de veghe. Unele persoane se simt relaxate si somnoroase, altii se pot simti usori. Ceea ce observa insa este o schimbare inexplicabila in mai bine in comportamentul lor zilnic.
43. Hipnoza este sigura?
Hipnoza este complet sigura 100%. Esti constient si detii controlul in permanenta si poti incheia sedinta in orice clipa. Hipnoza nu inseamna somn, este o stare de veghe. Nu poti ramane ”blocat” in starea de hipnoza. Nu poti fi determinat sa dezvalui nimic din ceea ce nu vrei sa dezvalui, de fapt poti chiar minti, daca asta vrei. Nu poti fi determinat sa faci ceva impotriva vointei tale. Nu exista medicamente si efecte secundare neplacute. Hipnoza este o experienta sigura, relaxanta si placuta cu risc ZERO.
44. Cum ma poate ajuta hipnoza sa slabesc?
Exista multe obiceiuri asociate cu mancatul care sunt controlate de mintea inconstienta. Deoarece hipnoza ca si tehnica de reprogramare mentala lucreaza direct cu inconstientul, aceasta este singura metoda rezonabila. Te pot ajuta sa adopti fara niciun fel de efort un stil de viata sanatos, fiind fericit sa simti ca poti controla alimentatia, fara sa te mai gandesti tot timpul la mancare. Asa ca este evident ca hipnoza poate fi alegerea perfecta pentru a slabi in mod eficient, usor si pentru totdeauna.
45. Ce este Constientul?
Constientul se ocupa de tot ce este rational, analitic si logic. Iti folosesti Constientul pentru toate activitatile zilnice care cer ratiune, memorie si actiune. Constiinta este memoria activa a tot ceea crezi tu perceptual ca esti. Mintea constienta este folosita de fiecare data cand mananci, cand te gandesti la ceva, cand lucrezi, cand analizezi o situatie, cand citesti, cand socotesti, cand vorbesti, asculti sau iei decizii.
Felul in care gandesti depinde de partea constienta a creierului tau care este direct responsabila de performantele sau de esecurile tale in diferitele domenii de activitate, de fericirea sau de nefericirea ta.
46. Ce rol joaca mintea subconstienta?
Mintea subconstienta controleaza toate functiile noastre vitale, precum si toate modelele noastre automate de comportament. Dar nu intotdeauna se poate comunica usor cu subconstientul asa cum se poate face cu mintea constienta. In general, de-a lungul vietii informatia este intiparita in subconstient in 3 feluri: prin soc emotional (trauma), prin repetitie si prin activitati precum hipnoza sau meditatia, in care creierul uman functioneaza in baza undelor cerebrale theta, intre 3 si 7 cicli pe secunda.
49. Cum poti comunica cu mintea subconstienta?
Mintea noastra detine si ceea ce numim „factorul critic”. Rolul acestuia este sa filtreze informatiile si sa le permita sa patrunda la nivel subconstient doar acelora care sunt in concordanta cu programele deja existente.
O metoda care faciliteaza comunicarea cu Subconstientul este hipnoza, care ne permite sa trecem peste filtrul protector al Constientului. Hipnoza este doar o unealta, o cheie care ne permite sa deschidem poarta catre Subconstient, acolo unde putem face schimbarile si transformarile dorite.
Puntea de legatura dintre Subconstient si Constient o reprezinta Imaginatia, care se manifesta atat Constient controlabil, cat si Inconstient incontrolabil. Alte functii care se regasesc in ambele sisteme sunt respiratia, contractia muschilor sau clipitul. Toate acestea ne pot ajuta sa stabilim o comunicare cu Subconstientul si sa-l modelam cum dorim pentru reprogramarea sa, pentru vindecarea sufletului etc.
50. Ce este unic la abordarea dvs?
Abordarea mea se bazeaza pe noul model psihologic cuantic al fiintei umane – sistem minte-corp-spirit – dincolo de perspectiva conventionala abordata pana de curand de domeniul psihologiei. De indata ce incepem sa devenim constienti de ce exista dincolo de corp si minte – sufletul nostru – vom intra intr-un proces de crestere. Avem sentimentul ca devenim mai mult noi insine si ca, in acelasi timp, ne simtim tot mai profund conectati cu lumea, cu viata din jurul nostru si cu universul.
Frumusetea abordarii mele unice consta in faptul ca utilizez cele mai rapide si eficiente tehnici de hipnoterapie combinate cu instrumentele terapeutice apartinand atat noii psihologii cuantice, energetice si de elevare vibrationala a constiintei umane (Theta Healing) cat si programarii neuro-lingvistice (NLP), toate acestea ducand practica mea terapeutica la un nivel mult mai inalt de eficienta.
Pentru cei deschisi si catre aceasta abordarea holistica, in sesiunile mele de terapie abordez atat vindecarea corpului psihic (emotional, mental), cat si vindecarea corpului spiritual-energetic, karmic prin interventii terapeutice psiho-energetice si transpersonale (Theta Healing), acestea din urma accelerand in mod evident progresul intregului proces de vindecare si optimizare.
Pornesc de la premisa ca in viata nu exista esec sau greseala, exista doar feed-back insotit de interpretari si reactii diferite la fiecare persoana in parte. Absolut orice experienta de viata vine cu „daruri ingropate”, ce stau la temelia a ceea ce suntem astazi.
Totodata consider ca avem in ADN-ul nostru tot ce ne este necesar pentru a reusi. Suntem deja echipati cu tot ce ne trebuie pentru a fi fericiti. Uneori doar avem nevoie sa fim ghidati si invatati cum sa accesam acele resurse, acea parte din noi, de la nivelul subconstientului care nu a pierdut niciodata legatura cu motorul cuantic, creativ al fiintei noastre sursa intregii noastre existente.
Principiile personale si profesionale pe care ma bazez in lucrul cu oamenii sunt: confidentialitatea, intelegerea empatica, acceptarea neconditionata, fara a emite judecati de valoare sau morale referitoare la viata persoanei in cauza, nondirectivitate (respect liberul arbitru al fiecaruia si nu decid in locul persoanei venite in cabinet), integritate, respect reciproc si dedicare fata de situatia fiecarei persoane in parte.
Expertiza in domeniu, formarile de specialitate aferente, practica anilor de pana acum cat si oamenii cu care am lucrat, m-au slefuit ca si specialist in redesignul mental si emotional, astfel incat sa ai viata la care visezi sau, mai pe scurt, expert in „Poti reusi, orice ar fi!”, aplicabil neconditionat absolut tuturor.
Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind hipnoza si culisele ei, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.
Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de terapie prin hipnoza sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.
Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.
Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica -psihologica si fiziologica, iti recomand cu drag Cursurile Theta Healing pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare mentala, emotionala, fizica si spirituala.
Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa programare@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.
Te astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romania, aici .
Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.
Poti reusi, orice ar fi!
Cu prietenie,
SANATATE
Depresie
Anxietate
Atacuri de Panica
Stres
Exces de Greutate
Infertilitate
Cancer
Stres Posttraumatic
Frici si Fobii
Oboseala Cronica. Sindromul BurnOut
Insomnie Tulburari de Somn
Menopauza
Dureri Cronice
Alergii
Afectiuni ale Pielii
Enurezis
DEPENDENTE
Dependenta de Joc Patologic
Dependenta Fumatului
RELATII
Suflet pereche
Depasirea Divortului
Vindecarea Relatiilor din Prezent
Terapia Relatiei de Cuplu
Imbunatatirea Vietii Sexuale
Vindecarea Relatiilor din Trecut
Relatia Parinti-Copii. Parenting
Comportamentul de tip Victima
Tulburari legate de Doliu
Vindecarea prin Iertare
DEZVOLTARE
PERSONALA
Increderea in Sine
Stima de Sine. Iubirea de Sine
Public Speaking
Procrastinare
Imbunatatirea Memoriei
Cresterea Motivatiei
Depasirea Timiditatii
Imbunatatirea Capacitatii de lua Decizii
Organizare si Eficienta
Directie in Cariera
DEZVOLTARE
PROFESIONALA
Cresterea Competentelor in Business
Reconversie Profesionala
Cresterea Vanzarilor in Afaceri
Lucrul in Echipa
Managementul Timpului
ABUNDENTA SI
PROSPERITATE
Atrage Abundenta in Viata Ta
Depasirea Constiintei Saraciei
Cresterea Castigurilor Financiare
Vindecare Emotionala Pierdere-Faliment
Dizolvarea Dependentelor Financiare
DEZVOLTARE SPIRITUALA
Dezvoltarea Capacitatilor Extrasenzoriale
Scopul Vietii
Vindecarea Sufletului
Echilibrare Energetica
Protectie si Sustinere Energetica
Conectarea cu Ingeri