Lucrul in Echipa - Isabela Georgescu

LUCRUL IN ECHIPA

Omul la origine este o fiinta sociala. Inca de cand ne nastem cautam afectiunea si atingerea mamei, lipsa acesteia ducand la grave dezechilibre in dezvoltarea unui copil.

 

Crestem si ne dezvoltam intr-o familie care teoretic functioneaza precum o echipa pentru propria ei dezvoltare. Vedem de mici cum parintii se organizeaza pentru a  asigura intregii familii, in special noua copiilor resurse, experiente si conditiile cele mai bune pentru dezvoltare noastra, in masura in care isi permit si pe masura abilitatilor fiecaruia.

 

 

 

 

Aceasta structura familiala a ajuns sa fie transpusa in mod inevitabil si in activitatile profesionale pe care le desfasuram, echipele fiind un element esential pentru dezvoltarea armonioasa a unei organizatii. Putem observa o corelatie profunda intre evolutia conceptului de familie si evolutia conceptului de echipa. In trecut, familia era condusa in mod inevitabil de barbat. Acesta dicta ce se intampla si cum, iar cei ce nu respectau cuvantul sau primeau corectii. Fiecare primea task-uri: femeia sa gateasca si sa faca curat, copilul sa invete sau sa ajute prin casa. Acest tipar il regasim si in organizatiile din acele timpuri: Barbatii detineau de obicei posturile de conducere in organizatie, acestia dictau ce se intampla si echipele de la acea vreme executau, de obicei sub teama pierderii locului de munca sau a reducerilor salariale.

Treptat, femeile au inceput sa ceara drepturi egale cu barbatii, societatea a evoluat si in prezent ne aflam destul de aproape de o egalitate in drepturile dintre femei si barbati. Desi este un proces in continua desfasurare, putem observa ca sexul feminin ajunge sa fie respectat si apreciat in mod egal. Astfel femeia si barbatul in familie impart in mod armonios task-urile si nu se mai bazeaza pe principii invechite cum ar fi ca femeia trebuie sa stea la cratita si barbatul trebuie sa sustina familia. Desigur ca fiecare sex are anumite abilitati diferite fata de celalalt si fiecare e mai bine pregatit din punct de vedere biologic pentru anumite activitati (un barbat nu poate da nastere unui copil sau sa-l hraneasca cel putin in primele luni). Astfel, acesta compenseaza prin alte activitati. Punctul cel mai important intr-o familie moderna este cooperarea si armonia. Nu se mai merge pe principiul ca o singura persoana dicteaza sau ca o singura persoana detine adevarul. Atat barbatul cat si femeia si copilul se respecta reciproc si au incredere in abilitatile fiecaruia si capacitatea fiecaruia de a contribui la dezvoltarea familiei.

In aceeasi stare ne aflam si cu echipele din organizatii. De la un management autoritar al acestora se trece treptat la un management participativ. Fiecare membru al echipei este valoros, desigur ca este inca nevoie de un lider care sa stabileasca o directie, dar aceasta directie este stabilita de cele mai multe ori prin contributia valoroasa a echipei. Astfel, in momentul de fata se observa adevarata valoare si putere a unei echipe: aceea de a razbi acolo unde o singura persoana nu poate, sau reuseste foarte greu.

O echipa poate realiza printr-un efort mai redus pentru fiecare persoana cumulat, un rezultat mai mare pentru intreaga echipa. Echipele au fost si sunt probabil cea mai importanta structura sociala care a condus omenirea la o dezvoltare extraordinara, prin care am reusit sa atingem fiecare colt al pamantului si sa generam impacturi masive.

Ce genereaza de obicei succesul intr-o echipa? Diversitatea membrilor respectivei echipe, comunicarea asertiva, respectul reciproc si lista ar putea continua.

Fiecare poate sa contribuie cu un element pe care ceilalti nu-l au. Fiecare are cate o piesa de puzzle pe care celalalt nu o are si fara de care nu putem obtine imaginea completa. Au fost dezvoltate o multitudine de teste psihologice prin care fiecare persoana poate determina ce rol i se potriveste mai bine in echipa si odata determinat acest rol sa poata fi aplicat intr-un mod valoros si eficient.

Echipele sunt structuri sociale destul de complexe care se bazeaza in special pe interactiuni emotionale. Oricat s-ar dori eliminarea laturii emotionale pentru o eficienta sporita, acest lucru nu se poate intampla si nici nu este recomandat. Latura emotionala a oamenilor este cel mai puternic generator de actiune si colaborare care poate fi utilizat intr-o echipa. Daca emotiile membrilor echipei sunt aplicate intr-un mod productiv, acestea pot genera rezultate extraordinare. Si cum putem utiliza aceste emotii? Prin crearea de armonie in echipa. Prin stabiliriea unor principii importante de colaborare precum: respectul reciproc, egalitatea in drepturi, respectarea liberului arbitru al fiecaruia, cultivarea increderii reciproce s.a.m.d.

Principiile de functionare sunt simple, ce este mai dificil in schimb este aplicarea lor. Diversitatea care genereaza valoare poate genera si distrugere daca nu se cultiva aceste principii simple.

Te intrebi cu putem cultiva aceste principii? Ca de obicei, raspunsul este unul foarte simplu: meditatia, reprogramarea mentala si lucrul pentru eliberarea emotiilor intr-un mod armonios.

Cel mai puternic exemplu in acest sens ti-l pot oferi prin meditatia transcedentala(mindfullness)care incepe sa fie practicata din ce in ce mai multe scoli si gradinite vestice. Copii au foarte multa energie si, in mod evident, nu au rabdare. Aplicarea meditatiei transcedentala inaintea orelor de curs a dus la crearea de armonie in randul claselor, o concentrare sporita, cresterea abilitatilor de invatare a copiilor si o armonie generala. Acelasi lucru se intampla si in cadrul echipelor cand se aplica o tehnica meditativa de armonizare.

Prin procese de terapie, fiecare persoana isi poate identifica abilitatile si poate elibera diferite frustrari care au aparut in lucrul in echipa. Astfel se poate mentine armonia si creste productivitatea generala a respectivei echipe.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

In urma sedintelor de terapie atat individuale cat si de grup despre care vorbesc vei:

 

 

  • Redobandi contactul cu esenta ta, cu acea parte din tine de care poate te-ai simtit deconectat toata viata;
  • Schimba convingerile negative, programele mentale ce te limiteaza, cu altele constructive, pozitive, ce sustin si sprijina abilitatile tale privind lucurl in echipa;
  • Vindeca emotiile, totalitatea resentimentelor(vinovatie, apatie, rusine, mandrie, ura, manie, furie, neiertare) si vei vindeca relatiile din trecut ce inca iti afecteaza activitatea profesionala. Orice incercare de a elimina simptomul fara a lucra la eliminarea cauzei emotionale care a stat la baza producerii lui este inutila, tocmai de aceea, aceasta o etapa este importanta in demersul tau terapeutic;
  • Dobandi intelegerea sanantoasa si semnificatiile reale ale a experientei prin care treci;
  • Evalua in mod obiectiv situatia ta profesionala prezenta;
  • Integra lectiile si beneficiile”invizibile” din aceasta experienta;
  • Elibera blocajele emotionale ce te mentin intr-o inabilitate de a lucra in echipa;
  • Eliberara frici si temeri asociate lucrului in echipa;
  • Reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
  • Restaurarea increderii in oameni, in lume, in cosmosul personal; scopul, in ultima instanta, este restaurarea eului, imaginea de sine, imaginea despre lume, imaginea despre ceilalti, imaginea despre cum sunt barbatii /femeile;

 

 

 

  • Analiza mecanismele tale de adaptare la situatiile stresante si vei decide daca acestea pot fi inlocuite sau imbunatatite;
  • Insusi tehnici de comunicare asertiva, astfel incat sa comunici care sunt limitele si nevoile tale fara a-l face pe celalalt sa se simta inconfortabil;
  • Intelege ca aparitia unui conflict reprezinta o oportunitate de a evolua, de a intelege care sunt nevoile si valorile celuilalt si de a reusi sa le pui in acord cu ale tale;
  • Invata cum se analizeaza corect un conflict, cum sa descoperi felul in care contribui la aparitia sau mentinerea acestuia si cum poate fi solutionat;
  • Invata cum sa te focusezi exclusiv pe solutiile conflictului, respectandu-l, in acelasi timp, pe celalalt;
  • Analiza obiectivele tale profesionale si vei invata cum sa le alegi pe cele portivite pentru tine;
  • Invata cum sa alegei cele mai bune mijloace pentru indeplinirea obiectivelor tale;
  • Elibera de teama de esec si vei invata cum sa faci fata unuia in mod corect;
  • Invata sa te valorizezi, dar, in acelasi timp, sa-ti acorzi dreptul la imperfectiune;
  • Invata sa iti fixezi obiective realiste si sa le exprimi pozitiv;
  • Invata sa te bucuri de diversitatea din jurul tau.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Pe langa toate acestea, asistenta pe care o primesti de la mine are menirea de a te ajuta sa:

 

  • integrezi bland si fara efort tehnicile utilizate;
  • te adaptezi noilor aspecte ce privesc viata relationala (managementul relatiilor);

 

sa introduci in viata de zi cu zi abilitati de lucru cu tine insuti in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page