Menopauza - Isabela Georgescu

TERAPIA TULBURARILOR EMOTIONALE IN MENOPAUZA

„Sunt o femeie in continua dezvoltare. Ma straduiesc la fel ca si ceilalti. Incerc sa invat din orice conflict, din orice experienta. Viata nu este niciodata plictisitoare.” (Oprah Winfrey)

 

Menopauza este o etapa normala in viata unei femei. Daca ai intre 40 si 55 de ani, ai inceput sau vei incepe la un moment dat sa experimentezi simptomele premenopauzei: cicluri menstruale neregulate, care pot chiar lipsi una sau mai mai multe luni. Acesta faza dureaza intre 4 si 6 ani. Menopauza (din greaca – menos inseamna hemoragie iau pausa inseamna sfarsit) va fi diagnosticata de catre medic dupa un interval de 12 luni in care nu ai mai avut nicio menstruatie.

 

 

Trecerea la aceasta etapa nu este deloc usoara. Cu certitudine ai bufeuri (valuri de caldura, insotite de transpiratii abundente si inrosire), ameteli, disconfort sau durere in timpul contactului sexual, ai luat in greutate si experimentezi tot felul de tulburari psihoafective. Nu trebuie sa infrunti toate acestea singura, un psiholog te poate ajuta sa depasesti tulburarile psihoafective ce apar in aceasta perioada.

In toamna vietii, corpul femeii se schimba si este necesar sa accepti asta. Este o perioada cu o incarcatura emotionala care atinge mai ales sentimentele tale legate de a te simti dorita, iubita. Ai senzatia ca “te diminuezi”, ca nu mai poti fi atat de activa, mai ales pe plan sexual. Bufeurile de caldura pe care le experimentezi la menopauza manifesta un conflict interior si partea ta feminina se simte sufocata de aceste simptome. Ele iti amintesc ca nevoile tale de caldura umana obtinute prin sexualitate sunt prioritare si ca trebuie sa te ocupi de ele. Inconstient, faptul ca te dezbraci pentru ca iti este foarte cald, iti aminteste de situatiile cand te dezbracai pentru a-1 atrage pe barbatul iubit. Transpiratia care rezulta din bufeuri elimina toate emotiile traite. Singura maniera de a le face sa dispara este sa regasesti in tine femeia experimentata, plina de intelepciune si acceptare, caci altfel, indarjirea ta interioara de a te opune curentului vietii iti va produce in plus dureri de cap, migrene si chiar tulburari afective. Ai nevoie sa regasesti femeia din tine, sa regasesti sensul libertatii, al individualitatii. Este perioada in care descoperi un nou sens al vietii si reincepi sa fac lucruri care iti aduc placere.

Sexualitatea ta poate fi redescoperita si traita din plin! Tot cee ce ai nevoie in aceasta etapa importanta a vietii este sa accepti impacata transformarile care survin, atat in corpul tau cat si in viata ta interioara, spirituala.

Este esential sa constientizezi ca menopauza este o renastere a ceea ce esti tu cu adevarat.

Este tineretea inimii, nu a corpului!

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce tulburari afective pot aparea in urma menoapuzei?

 

Daca esti in perioada de tranzitie sau ai trecut la menopauza, este posibil sa experimentezi una sau mai multe tulburari psihoafective:

 

 • depresie;
 • anxietate;
 • tensiune psihica, iritabilitate sau agresivitate;
 • dificultati in concentrare;
 • lipsa motivatiei.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce pot face daca m-am regasit in cele de mai sus?

 

Pentru ca tu sa poti trece mai usor peste aceasta etapa, poti apela la ajutorul unui psiholog.

 

 

 

Impreuna cu psihologul:

 

 • vei interveni asupra tulburarilor emotionale pe care le experimentezi;
 • vei dobandi intelegerea sanantoasa si semnificatiile reale ale a experientei prin care treci;
 • vei invata tehnici de management a stresului;
 • vei deprinde tehnici de relaxare;
 • vei invata tehnici care sa iti usureze adaptare la noul stil de viata;
 • vei reconstrui intr-o maniera sanatoasa raportul cu propriu Eu-Lume-Valori Personale, Imagine de Sine, Stima si Iubirea de sine-piloni principali in vindecarea tulburarilor asociate menopauzei;
 • vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor demersului tau, si, implicit, sprijina  succesul, sanatatea, fericirea si starea ta de bine;
 • vei eliberarea blocajele emotionale ce mentin situatia disfunctionala prezenta in structurile tale;
 • vei vindeca emotiile si a situatiilor, relatiilor din trecut, acolo unde exista;
 • vei integra lectiile si beneficiile”invizibile” din aceasta experienta;
 • vei elibera frici si temeri asociate situatiei disfunctionale din prezentul tau;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • vei deprinde obicieiurile unui stil de viata sanatos, care contribuie semnificativ la diminuarea simptomelor;
 • vei deprinde modalitati sanatoase de comunicare cu cei din jur, mai ales in momentele in care nu esti tocmai “in apele tale”.

 

Menopauza nu este altceva decat tineretea inimii, o incununare a etapei in care femeia a ajuns la varsta elegantei, varsta la care feminitatea iese iar la iveala, de data aceasta prin rafinament si intelepciune.

 

“Atunci cand se inchide o usa, o alta se deschide; dar adeseori ne uitam atat de indelung si plini de regrete la usa inchisa incat nu zarim usa deschisa pentru noi.”(Alexander Graham Bell)

 

linie-gri-curs-baza

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page