Oboseala Cronica. Sindromul BurnOut - Isabela Georgescu

TRATAREA OBOSELII CRONICE. SINDROMUL BURNOUT

Ce este oboseala cronica?

 

Te simti obosit/a fizic si psihic tot timpul si oricat de mult te-ai odihni, nu iti poti reveni. Acest lucru se intampla deoarece creierul tau trece printr-o stare prelungita de suprastimulare datorita ritmului de viata al societatii moderne. In Romania, peste 40.000  de persoane sufera de oboseala cronica.

 

 

Emotional vorbind, Burnout sau oboseala cronica se manifesta mai ales dupa abandonul unei lupte prin care vroiai sa iti exprimi un ideal, dar nu ai reusit. Timpul si energia consacrate acelui ideal sunt atat de importante incat te simti foarte epuizat/epuizata  si te imbolnavesti. Simti un gol interior profund, deoarece refuzi o situatie in care vroiai sa vezi o schimbare adevarata, concreta si durabila, fie la munca, fie in familie sau in relatia de cuplu. Esti foarte perfectionist/perfectionista  si devotat/devotata, vrei sa iti atingi idealul cu orice pret. Sau poate exista o parte din tine pe care nu o accepti. Ai impresia ca te lupti cu toata lumea, pentru ca ti se pare ca aceasta functioneaza contrar asteptarilor si convingerilor tale profunde. Este ca si cum ai vedea o minciuna, o ignoranta si o delasare colectiva, care iti afecteaza valorile fundamentale. De multe ori gandesti deja ca nu are sens sa mergi mai departe. Renunti pentru ca este prea greu pentru tine.

Cel mai frecvent sindromul Burnout sau oboseala cronica apare in mediul corporatist, la profesori si infirmiere, ca o reactie fata de mediul de lucru. Exista un sentiment de neputinta fata de realizarea unui ideal. Este o forma de compulsie. Burnout este in acelasi timp o afectiune, prin care fugi de ceva.

Te poti intreba: “De ce anume vreau sa fug, prin faptul ca muncesc peste limitele mele? Imi este teama sa fiu singur/singura  cu mine insumi/insami? Sau am nevoie de un motiv, pentru a nu mai fi in relatie cu un partener, care mi-a devenit insuportabil/insuportabila? Ce incerc sa demonstrez, in timp ce fug de frica de esec?”

Totodata nevoia ta inconstienta de a fi recunoscut/recunoscuta si frica ta de a fi criticat/criticata te imping sa muncesti tot mai mult, pana cand ajungi sa nu mai poti.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Care sunt simptomele oboselii cronice?

 

 

Iata care sunt cele 10 simptome ale oboselii cronice in care te vei regasi daca suferi de aceasta:

 

 

 

 

 1.Tensiune psihica si fizica – te simti tot timpul tensionat/a, obosit/a mental iar la nivel muscular, pe langa tensiune, poti experimenta chiar si dureri;

 2.Esti extenuat/a, letargic/a si simti nevoia de a sta cat mai mult in pat, uneori poti chiar renunta la sarcinile zilnice din aceasta cauza;

 3.Te simti ametit/a sau ai senzatia de lesin;

 4.Esti nelinistit/a sau iritabil/a;

 5.Ai dureri severe de cap;

 6.Iti este dificil sa te concentrezi sau ai probleme cu memoria;

 7.Iti scade randamentul in munca;

 8.Esti sensibil/a la zgomote si lumina puternica;

 9.Suferi de insomnie;

10.Viata ta sexuala a suferit modificari.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Care sunt cauzele oboselii cronice?

 

Daca nu suferi de nici o boala sau nu urmezi nici un tratament care sa provoace aceste simptome, este posibil ca aceasta sa fie cauzata de factori psihologici.

 

 

 

 Cele mai importante cauze sunt:

 

 • Iti asumi prea multe responsabilitati in toate sectoarele vietii: cariera, familie, viata sociala;
 • Incepi prea multe activitati in acelasi timp la locul de munca;
 • Procrastinezi, mai ales daca ai mai multe proiecte ce se desfasoara in paralel;
 • Te suprasoliciti datorita fricii de esec sau din dorinta de a dobandi cat mai mult intr-un timp cat mai scurt.

 

 

Ce pot face daca sufar de oboseala cronica?

 

Daca te-ai identificat in cele spuse mai sus, cel mai important pas este sa apelezi la ajutor specializat, deoarece oboseala cronica poate contribui la aparitia depresiei, a anxietatii generalizate, a atacurilor de panica sau a sindromului intestinului iritabil.

 

Dupa ce ti-ai facut un set de analize, este necesar sa apelezi la ajutorul unui psiholog pentru a trata cauzele psihologice ale oboselii cronice.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Interventia terapeutica pentru tratarea oboselii cronice

 

 

Dupa o discutie in care vei prezenta psihologului situatia in care te regasesti acum si dupa ce vei stabili care sunt obiectivele demersului terapeutic:

 

 • vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 • vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • te vei vindeca emotional;
 • te vei cunoaste mai bine;
 • vei preveni sau trata depresia, anxietatea sau atacurile de panica;
 • vei dobandi obiceiuri specifice unui stil de viata sanatos;
 • vei invata tehnici de managementul stresului;
 • vei analiza obiectivele tale profesionale si vei invata cum sa le alegi pe cele portivite pentru tine;
 • vei invata cum sa alegei cele mai bune mijloace pentru indeplinirea obiectivelor tale;
 • te vei elibera de teama de esec si vei invata cum sa faci fata unuia in mod corect;
 • vei dobandi tehnici de relaxare, pe care sa le poti aplica in viata de zi cu zi.

 

 

“Ceea ce se afla in urma noastra și ceea ce se afla inaintea noastra nu este nimic comparat cu ceea ce se afla in interiorul nostru. “(Ralph Waldo Emerson) 

 

 

linie-gri-curs-baza

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page