Procrastinare - Isabela Georgescu

ELIMINAREA PROCRASTINARII

“Semeni o fapta, culegi un obi­cei; semeni un obi­cei, culegi un carac­ter; semeni un carac­ter, culegi un des­tin.”(Dalai Lama)spatiuspatiu

Ce este procrastinarea?

 

Amanarea sistematica a unei sarcini se numeste procrastinare. Aceasta amanare apare, in mod special, atunci cand sarcina iti displace, iti provoaca anxietate sau disconfort. Cel mai adesea, amani efectuarea unei sarcini pana cand se apropie foarte mult termenul limita si intri in criza de timp. In acele momente lucrezi sub presiune, resimtind o anxietate mare sau un nivel crescut de stres. Din aceasta cauza, rezultatele sunt mediocre sau sub asteptari, desi esti constient ca ai fi putut indeplini sarcina mult mai bine.

 

 

Procrastinarea se manifesta atat in planul profesional, cat si in cel personal. Profesional se manifesta prin amanarea sarcinilor pana cand intri in criza de timp din cauza apropierii termenului limita. In plan personal se manifesta prin amanarea vizitelor medicale, a activitatilor sportive, a curateniei, a planificarii concediilor etc.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Cele mai intalnite modalitati prin care procrastinezi sunt:

 

 • verificarea la intervale scurte de timp a retelelor de socializare;
 • jocurile pe calculator sau pe telefonul mobil, care, datorita faptului ca dureaza putin, te tenteaza incontinuu sa spui “Hai, inca un joc/nivel” si astfel ajungi sa pierzi mult timp jucandu-te;
 • verificarea postei electronice;
 • vizionarea materialelor trimise de prieteni prin mesaje;
 • conversatiile avute telefonic sau prin mesaje cu prietenii, in timpul serviciului;
 • efectuarea unor alte activitati mai putin importante decat sarcina ta.

 

Pretul pe care il platesti in urma proscrastinarii este mare: iti poti pierde locul de munca, nu esti promovat, randamentul tau scade deoarece iti trebuie cel putin 10 minute pentru a te putea concentra exclusiv pe sarcina dupa o intrerupere, sanatatea si conditia ta fizica se degradeaza, conditiile din concediu sunt precare deoarece nu ai mai gasit servicii de calitate disponibile etc.

 

 

 

 

Cum pot elimina procrastinarea?

 

“Oame­nii dau intot­dea­una vina pe cir­cum­stante pen­tru a jus­ti­fica cine sunt ei. Eu unul nu cred in cir­cum­stante. Oame­nii care raz­bat in aceasta lume sunt cei care se ridica si cauta cir­cum­stan­tele pe care si le doresc, iar daca nu le gasesc, le cre­eaza.”(George Ber­nard Shaw)

 

 Vestea buna este ca exista solutii, dar acestea necesita implicarea ta totala si o vointa puternica. In acest demers, sprijinul si suportul unui psiholog sunt importante.

 Impreuna cu psihologul:

 

 • vei descoperi care sunt fricile majore ce stau in spatele sarcinilor pe care le amani cel mai des sau cel mai mult si le vei dizolva din structurile tale;
 • vei descoperi care sunt cauzele emotionale ale procrastinarii tai si le vei vindeca;
 • vei descoperi credintele mentale distructive ce mentin procrastinarea in viata ta si le vei reprograma constructiv;
 • vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • vei descoperi care sunt aptitudinile tale si ce fel de activitati sunt cele mai potrivite pentru tine;
 • vei invata cum sa intocmesti o lista de activitati zilnice si cum sa iti stabilesti obiectivele astfel incat sa eviti procrastinarea;
 • vei dobandi parghiile interioare mentale si emotionale ce stau la baza reorganizarii actiunii, implicarii, mobilizarii,concentrarii si vointei tale, atat in plan profesional cat si in celelalte aspecte ale vietii, astfel incat sa elimini procrastinarea definitv;
 • vei invata cum sa intergrezi activitati placute, care sa nu te deconecteze de la sarcina, pentru a creste astfel randamentul si pentru a scadea tendinta de a procrastina.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Pe langa toate acestea, asistenta pe care o primesti de la mine, are menirea de a te ajuta sa:

 

 

 • integrezi bland si fara efort tehnicile utilizate;
 • te adaptezi noilor aspecte ce privesc viata relationala (managementul relatiilor);
 • sa introduci in viata de zi cu zi abilitati de lucru cu tine insuti in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

 

“Nu aranjandu-ti alt­fel cir­cum­stantele vietii iti vei gasi lini­s­tea, ci dandu-ti seama cine esti la cel mai pro­fund nivel.” (Eckhart Tolle)

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page