Public Speaking - Isabela Georgescu

ELIBEREAZA-TE DE FRICA DE A VORBI IN PUBLIC!

“Vorbeste, ca sa te vad.”(Socrate)spatiu

Cursuri, examene, obtinerea unui post sau a unei promovari  succesul acestora poate depinde de prezentarea pe care o ai de facut. Inainte de prezentare simti cum mainile iti transpira, inima iti bate un pic mai repede, picioarele iti tremura iar in mintea ta este un gol, ca si cum ai uitat totul. Aceste senzatii sunt normale, cu totii le experimentam inainte sa vorbim in public. Odata inceputa prezentarea simti cum toate acestea dispar si discursul curge de la sine, adica ai depasit stadiul emotiilor initiale. Dar ce este de facut atunci cand manifestarile prezente inainte si in timpul prezentarii sunt diferite, mai intense sau chiar paralizante?

 

 

Care sunt simptomele fricii de a vorbi in public?

 

Tocmai importanta care o are acest discurs pentru tine te poate paraliza, deoarece poti experimenta o serie de trairi puternice si poate fi o sursa de ingrijorare si teama constanta de a vorbi in public.

 

Daca experimentezi unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome, inseamna ca iti este teama sa vorbesti in public:

 

 • Resimti un nivel ridicat de anxietate: te trec valuri intense de caldura si transpiratii reci, simti un nod in gat, te ingrijorezi constant in legatura cu ceea ce ar putea sa nu mearga bine;
 • Experimentezi atacuri de panica, la fel ca 35% dintre persoanele care trebuie sa vorbeasca in public–aceste atacuri de panica se manifesta printr-un ritm cardiac crescut, senzatia de sufocare sau chiar voma. In general, atacurile de panica formeaza un cerc vicios in care incepi sa eviti vorbitul in public de teama declansarii unui nou atac de panica.
 • Suferi de insomnie in perioada premergatoare discursului sau prezentarii, iar cu o noapte inainte abia daca poti inchide un ochi din cauza starii de neliniste si ingrijorare prin care treci;
 • Ai trecut printr-o experienta negativa atunci cand ai vorbit in public: cineva a ras de tine, te-ai balbait, ai abandonat discursul din cauza emotiilor etc.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce pot face pentru a depasi aceste stari?

 

Cu certitudine ai primit multe sfaturi despre cum sa controlezi starile prin care treci. Printre ele se pot numara: “Vorbeste mai repede pentru a termina mai repede”, “Nu te uita la public, fixeaza-ti un punct sau mai multe in care sa te uiti”, “Incearca sa iti ascunzi teama si totul va fi bine”. Le-ai aplicat, nu e asa? Dar nu au functionat, ba chiar au intensificat teama ta de a vorbi in public.

 

 

Daca vorbesti mai repede, asta interfereaza cu respiratia ta si vei respira si tu mai repede, ti se va face din ce in ce mai cald si te vor trece toate transpiratiile, iar discursul se poate dovedi un adevarat esec. A nu te uita la public inseamna sa nu vezi cand le-ai captat interesul si nu iti dai seama cum sa il mentii, iar un public dezinteresat devine un public plictisit si discursul tau nu va mai avea efectul dorit. La fel, ratezi momentele in care publicul poate avea intrebari sau iti poate sugera ca ritmul este prea alert etc. Incercarea de a-ti ascunde teama te poate face sa te simti vinovat/a, ca si cum ai fi pacalit publicul. Desi dicursul tau poate fi unul dintre cele mai bune, tu nu vei fi satisfacut/a de treaba pe care ai facut-o.

Si atunci ce este de facut?

 

„Oamenii se urasc pentru ca se tem, se tem pentru ca nu se cunosc si nu se cunosc pentru ca nu comunica.”(Martin Luther King).

 

 

    Pentru a te elibera de teama de a vorbi in public poti apela la ajutorul unui psiholog. Impreuna cu psihologul:

 

 • vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 •  vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 •  vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • vei invata cum sa te axezi pe mesajul discursului si transmiterea lui si mai putin pe emotiile resimtite;
 • vei deprinde tehnici de relaxare, pe care sa le poti aplica si singur/a inaintea discursului sau a prezentarii;
 • te vei elibera de atacurile de panica;
 • vei invata cum sa identifici gandurile automate care iti vin in minte si le vei demonta instant pe viitor, inlocuindu-le cu altele pozitive si suportive;
 • vei depasi episoadele de insomnie si vei incepe sa ai un somn odihnitor inainte de a vorbi in public;
 • vei insusi tehnici care sa te ajute sa poti interactiona eficient cu publicul in timp ce iti tii prezentarea;
 • vei depasi anxietatea utilizand metode certificate de desensibilizare.

 

Daca te-ai regasit in randurile de mai sus, nu lasa teama sa te invinga. Puterea sta in mainile, esti capabil/a sa faci o schimbare si sa detii controlul asupra viitorului tau.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page