Vindecarea prin Iertare - Isabela Georgescu

VINDECAREA PRIN IERTARE

“Iertarea e cea mai puternica dintre puteri, face bine celui ce o acorda si totodata celui ce o primeste.” (Johann Wolfgang von Goethe)

 

 

Cand cineva la care tii te raneste ai doua optiuni: sa porti ranchiuna si sa doresti razbunare sau sa ierti. Este foarte usor sa te lasi prada ranchiunii deoarece sentimentele de furie sau tristete pot fi foarte intense si astfel intri intr-un iures de emotii negative, care hranesc nevoia de razbunare. Dar toate aceste trairi negative nu fac decat sa iti aduca dezavantaje, atat in plan personal, emotional, mental, cat si in ceea ce priveste relatiile tale sociale. Sanatatea ta va avea de suferit, vei deveni mai anxios/oasa, depresiv/a, iar relatiile cu ceilalti vor fi contaminate de sentimentele tale si se vor deteriora. Dar iertarea?

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Ce este iertarea?

 

Iertarea este decizia de a nu purta sentimente negative si de a te elibera mental, emotional de experienta avuta si persoanele implicate. Aceasta nu presupune sa gasesti scuze pentru a justifica nedreptatea comisa fata de tine si nici persoana care a savarsit-o nu este absolvita de responsabilitate. La fel, iertarea nu inseamna impacare si nici uitarea celor intamplate. Iertarea este un mecanism intern prin care integrezi eventimentul in viata ta, in trecut, il privesti detasat/a, cu un sentiment de pace, ceea ce te ajuta sa iti continui viata.

Adevarata iertare este insa mult mai mult decat a „trece cu vederea” greselile altora. Adevarata iertare este de fapt un proces de vindecare profunda pentru ambele parti. In Biblie, cuvantul grecesc care este tradus ca „a ierta” este „Alphesis” si sensul lui literal, este a da fizic drumul la ceva, a elibera, le fel cum dam drumul la o franghie sau la un bat ori la orice alt lucru pe care l-am tine inclestat in mana. A da drumul inseamna a elibera inversunarea noastra fata de ceva sau cineva.

 

 

Iertarea, nu este numai o eliberare fizica ci, mai degraba, o eliberare mentala si emotionala. Eliberaram inclestarea cu care mintea noastra se agata de evenimente din trecut sau de un incident. De fapt, renuntam la judecatile si revendicarile pe care le tot intretinem. Renuntam la convingerile noastre despre cum ar fi trebuit sa se comporte altii ori ce au facut gresit. Atunci cand cineva nu se comporta asa cum ne-am fi asteptat sau cum ne-ar fi placut, avem tendinta sa ne simtim ofensati. Si, atunci, este usor sa credem ca cealalta persoana este de vina ca noi suntem suparati, ca ei sunt responsabili pentru sentimentele noastre de suparare. Dar daca cercetam in profunzime, descoperim ca, de multe ori supararea noastra vine de la modul in care noi am interpretat comportamentul lor. De fapt, noi suntem cei care ne ofensam pe noi insine. Ne producem supararea prin interpretarea noastra asupra modulului in care ceilalti s-au comportat, povestea pe care ne-o tot spunem despre ce au facut, cat de rai sunt si cum ar fi putut sa fie. Astfel, judecatile noastre care ne intorc impotriva lor, sunt cele care creeaza sentimentele de suparare. Atunci cand ne agatam de o judecata, persoana pe care o ranim cel mai mult este, de fapt, propria noastra persoana, ceea ce este destul de ironic, pentru ca noi credem ca atunci cand judecam pe cineva il facem sa se simta prost, dar, de fapt, noi suntem cei care ne simtim asa. Ne cream suferinte suplimentare noua insine. Iertarea adevarata vine din eliberarea judecatilor pe care le purtam in noi, eliberandu-ne de inclestarea cu care acestea ne stapanesc mintea. Si, ceea ce ne poate ajuta cu adevarat sa facem aceasta, este de a ne pune in postura celeilalte persoane. Veti vedea ca, daca am putea intelege cu adevarat motivele lor – de ce au facut ceea ce au facut, ce au gandit si ce au simtit, temerile si suferintele lor, judecatile pe care le-ar fi putut avea, propriile lor conditionari din trecut – toate influentele din viata lor care i-au condus in acel moment, atunci am putea sa incepem sa intelegem de ce au facut ceea ce au facut.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Care sunt beneficiile iertarii?

 

 

Oamenii pot fi mai iertatori decat iti poti imagina.Dar mai intai trebuie sa te ierti pe tine insuti. Trebuie sa te eliberezi de ceea ce te amaraste si sa mergi mai departe.”(Bill Crosby)

 

Sa ierti inseamna sa faci loc in viata ta fericirii, sanatatii si pacii.

 

Daca ierti:

 

 • relatiile tale cu ceilalti vor fi mai armonioase si mai sanatoase;
 • vei avea o viata echilibrata in toate aspectele sale;
 • mintea ta va capata claritate si va fi automat deschisa la multiple oportunitati;
 • procesele psihice vor deveni mult mai eficiente in toate activitatile pe care le vei intreprinde;
 • vei avea o stima de sine mai ridicata;
 • vei preveni anxietatea si depresia;
 • te vei simti mai bine atat la nivel spiritual, cat si psihologic;
 • tensiunea ta va avea valori normale si astfel inima ta va fi si ea mai sanatoasa;
 • te vei vindeca de diverse boli si afectiuni ale corpului fizic;
 • sistemul tau imunitar va fi mai puternic.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Am dificultati in a ierta, ce pot face?

 

A invata sa ierti nu este usor. Aceasta presupune, in primul rand, un angajament fata de tine. Iti doresti sa traiesti o viata linistita, fericita si sa fii echilibrat/a fizic si psihic. Sa poti integra iertarea in viata ta presupune anumite schimbari si rabdare pe tot parcursul procesului. Pentru a usura lucrurile, pentru a beneficia de suport si sustinere poti apela la ajutorul unui psiholog.

 

 

 

 

Lucrand impreuna cu psihologul:

 

 • vei  schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 • vei vindeca emotiile si relatiile din trecut, acolo unde exista;
 • vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;
 • vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • vei dobandi capacitatea de a analiza evenimentul intr-un mod neutru, disociat–sa constati cum ai reactionat si cum au fost afectate sanatatea si echilibrul interior;
 • vei putea privi intreaga experienta dintr-un plan disociat pentru a putea intelege si integra beneficiile de ordin mental si emotional, ascunse in spatele durerii experientei in sine;
 • vei invata cum sa renunti la comportamentul de victima deoarece acesta poate afecta in mod negativ relatiile cu cei din jur;
 • vei privi situatia din ambele puncte de vedere, atat al tau, cat si al celui/celei care ti-a gresit;
 • vei descoperi in trecutul tau situatii in care ai iertat sau ai fost iertat si vei trage invatamintele potrivite din aceste experiente;
 • vei dobandi tehnici prin care sa cultivi iertarea si pacea sufleteasca;
 • iti vei imbunatati relatiile sociale,cat si relatia cu propria ta persoana, cultivand compasiunea, acceptarea si intelegerea neconditionata in viata ta;

 

A alege sa ierti este o alegere curajoasa, care presupune angajament, dar care iti garanteaza o viata fericita, linistita si o sanatate mai buna. Alege sa te respecti suficient de mult cat sa iti oferi o astfel de viata.

“Oame­nii dau intot­dea­una vina pe cir­cum­stante pen­tru a jus­ti­fica cine sunt ei. Eu unul nu cred in cir­cum­stante. Oame­nii care raz­bat in aceasta lume sunt cei care se ridica si cauta cir­cum­stan­tele pe care si le doresc, iar daca nu le gasesc, le cre­eaza”.(George Ber­nard Shaw)

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton 

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page