Vindecarea Relatiilor din Prezent - Isabela Georgescu

VINDECAREA RELATIILOR DIN PREZENT

“Feri­ci­rea nu e ceva gata facut, ea vine din fap­tele tale.”(Dalai Lama)

 

Este posibil ca in acest moment sa te simti complesit/a de un sentiment de tristete sau neputinta. Simti ca relatia ta cu partenerul/partenera, mama, tata, fratele, sora, cel mai bun prieten/cea mai buna prietena au ajuns intr-un impas. Prima intrebare pe care ti-o pui acum este “De ce s-a intamplat asta?”.

 

 

 

De ce se deterioreaza relatiile?

 

 Nici o relatie nu este perfecta, fie ea cu un parinte, frate, prieten sau partener. La un moment dat se poate ajunge intr-un impas. Iata cateva cauze care pot duce la deterioararea unei relatii:

 

  • nu ti-ai exprimat niciodata limitele, cat esti dispus/a sa accepti anumite lucruri sau cat de mult iti este comfortabil sa contribui in anumite situatii;
  • limitele exprimate de tine sau de catre cealalta persoana au fost incalcate;
  • neindeplinirea aliniamentelor comune prestabilite impreuna;
  • diminuarea increderii in celalalt;
  • nu ai suficient spatiu personal, te simti sufocat/a;
  • esti influentat/a de blocajele emotionale nevindecate ale relatiilor din trecutul tau, fie chiar cu persoanele in cauza, cat si cu altele , din contexte relativ similar.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Cum pot vindeca aceasta relatie din prezent?

 

Sa vindeci o relatie necesita efort, determinare si multa iubire, atat pentru tine, cat si pentru ceea ce te inconjoara. Este un demers ce poate dura o perioada, deoarece atat tu, cat si cealalta persoana va trebui sa va adaptati schimbarilor ce vor avea loc. Pentru a avea succes, este indicat sa apelezi la suportul si sustinerea unui psiholog.

 

I.

Unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faci este sa vorbesti despre dificultatile intampinate in acele relatii din prezent si sa constientizezi care sunt tiparele trecutului nevindecate, care te activeaza in prezent, astfel incat reactionezi emotional si te lasi copesit/coplesita in conflictele din prezent.

 

Aspectele de urmat in vindecarea relatiilor din trecut, in functie de caz, pot fi:

 

  • Evaluarea corecta a relatiei respective, ce poate inlesni intelegerea de ansamblu si, mai ales, vindecarea aspectelor mentale, emotionale, pentru a nu retrai aceeiasi situatie pe viitor. Trecutul nu ar trebui sa fie un motiv de teama pentru viitor, ci sa permita o mai buna intelegere a ceea ce presupune relatiile intre oameni. Totul depinde de invatamintele pe care le tragem din experientele traite. Cand ti se intampla ceva ce iti aduce suferinta ai 3 oportunitati: Poti sa lasi lucrul respectiv sa te defineasca, sa te distruga sau sa te faca mai puternic/puternica.
  • Restaurarea increderii in oameni, in Lume, in Cosmosul Personal; Scopul, in ultima instanta, este restaurarea Eului, imaginea de sine, imaginea despre lume, imaginea despre ceilalti, imaginea despre cum sunt barbatii /femeile.
  • Exprimarea emotiilor in legatura cu ceea ce simti fata de durerea suferita in cadrul acelei relatii din trecut; gasirea de sensuri noi. De multe ori aceste experiente sunt un bun prilej pentru a te intoarce la tine/ spre tine, cu alte cuvinte.
  • O componenta esentiala a vindecarii relatiilor din trecut este Iertarea, atat pentru persoanele implicate in relatiile din trecut, cat si iertarea propriei tale persoane.

 

Iertarea este decizia de a nu purta sentimente negative si de a te elibera mental, emotional de experienta avuta si persoanele implicate. Aceasta nu presupune sa gasesti scuze pentru a justifica nedreptatea comisa fata de tine si nici persoana care a savarsit-o nu este absolvita de responsabilitate. La fel, iertarea nu inseamna impacare si nici uitarea celor intamplate. Iertarea este un mecanism intern prin care integrezi eventimentul in viata ta, in trecut, il privesti detasat/a, cu un sentiment de pace, ceea ce te ajuta sa iti continui viata.

Adevarata iertare este insa mult mai mult decat a „trece cu vederea” greselile altora. Adevarata iertare este de fapt un proces de vindecare profunda pentru ambele parti. In Biblie, cuvantul grecesc care este tradus ca „a ierta” este „Alphesis” si sensul lui literal, este a da fizic drumul la ceva, a elibera, le fel cum dam drumul la o franghie sau la un bat ori la orice alt lucru pe care l-am tine inclestat in mana. A da drumul inseamna a elibera inversunarea noastra fata de ceva sau cineva.

 

 

Iertarea, nu este numai o eliberare fizica ci, mai degraba, o eliberare mentala si emotionala. Eliberaram inclestarea cu care mintea noastra se agata de evenimente din trecut sau de un incident. De fapt, renuntam la judecatile si revendicarile pe care le tot intretinem. Renuntam la convingerile noastre despre cum ar fi trebuit sa se comporte altii ori ce au facut gresit. Atunci cand cineva nu se comporta asa cum ne-am fi asteptat sau cum ne-ar fi placut, avem tendinta sa ne simtim ofensati. Si, atunci, este usor sa credem ca cealalta persoana este de vina ca noi suntem suparati, ca ei sunt responsabili pentru sentimentele noastre de suparare. Dar daca cercetam in profunzime, descoperim ca, de multe ori supararea noastra vine de la modul in care noi am interpretat comportamentul lor. De fapt, noi suntem cei care ne ofensam pe noi insine. Ne producem supararea prin interpretarea noastra asupra modulului in care ceilalti s-au comportat, povestea pe care ne-o tot spunem despre ce au facut, cat de rai sunt si cum ar fi putut sa fie.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

II.

Urmatoarea etapa a terapiei se axeaza pe reconstruirea a ceea ce ai in prezent in raport cu acea persoana.

 

Aceasta calatorie spre solutionarea aspectelor disfunctionale din relatia din prezent continua cu:

 

  • Identificarea problemei si desfacerea acestei in probleme mici;
  • Asumarea partii de contributie pentru problema existenta ;
  • Identificarea problemei de fond, si nu a problemei de suprafata (problema de suprafata: cine duce gunoiul, da-mi telecomanda; problema de fond: “nu ma simt semnificativ, nu simt ca contez in aceasta relatie, nu ma simt incurajat in aceasta relatie);
  • Asumarea in experimentarea neasteptatului, adica sa faca altfel /invers decat au facut pana atunci, pentru a intrerupe patternul comportamental;
  • Activarea disponibilitatii de a oferi timp si rabdare pentru a experimenta, antrena si alte tipuri de comportamente si de comunicare;
  • Antrenamentul constient in a vedea mai des calitatile oamenilor, mai degraba decat defectele;
  • Antrenamentul constient in a folosi umorul ca forma de detensionare a conflictului (nu uita, ideea este sa radeti cu oamenii si nu sa radeti de oameni);

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

III.

Totodata, lucrand impreuna cu psihologul :

 

  • Vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina  sanatatea, fericirea si starea de bine;
  • Vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
  • Vei elibera frici si temeri asociate situatiei prezente;
  • Vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
  • Vei invata cum sa te reconectezi cu celalalt;
  • Iti vei insusi tehnici de comunicare asertiva, astfel incat sa comunici care sunt limitele si nevoile tale fara a-l face pe celalalt sa se simta inconfortabil;
  • Iti vei accepta partenerul/partenera, mama, tatal, prietenul/prietena asa cum este el/ea, vei constientiza si vei asimila la un nivel mai profund faptul ca este diferit/a de tine;
  • Vei putea sa vezi lucrurile si din celalalt punct de vedere;
  • Vei intelege ca aparitia unui conflict reprezinta o oportunitate de a evolua, de a intelege care sunt nevoile si valorile celuilalt si de a reusi sa le pui in acord cu ale tale;
  • Vei invata cum se analizeaza corect un conflict, cum sa descoperi felul in care contribui la aparitia sau mentinerea acestuia si cum poate fi solutionat;
  • Vei invata cum sa te focusezi exclusiv pe solutiile conflictului, respectandu-l, in acelasi timp, pe celalalt;
  • Vei antrena comportamente precum compasiunea si intelegerea situatiei dintr-un spatiu sanatos al detasarii.
  • Vei invata cum sa il asculti pe celalalt cu adevarat;

 

Ca fiinta sociala, este foarte important sa ai relatii sanatoase cu cei din jurul tau. O relatie sanatoasa iti acorda suport, sustinere si puterea de a privi senin/a spre viitor, lasand trecutul in urma.

Viitorul este in mainile tale!

 

“Sarcina ta nu este sa cauti iubirea, ci doar sa cauti si sa gasesti toate zidurile pe care le-ai construit impotriva ei.”(Rumi) 

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page