Vindecarea Relatiilor din Trecut - Isabela Georgescu

VINDECAREA RELATIILOR DIN TRECUT

Trecutul este o lampa asezata la intrarea viitorului, ca sa risipeasca in parte intunericul ce-l acopera.”(Lamennais)

 

Iti este dificil sa vorbesti despre trecutul tau. Sa vorbesti despre trecut inseamna sa iti amintesti si de relatia dificila pe care ai avut-o cu mama, tata, sora sau un/o iubit/a. Asa ca preferi sa iti reprimi sentimentele, vinovatia, sa te consideri o victima si le indesi pe toate sub covor, ca si cum ai matura, dorindu-ti astfel sa poti uita. Dar acest lucru nu se intampla si intamplarile din trecut iti contamineaza prezentul constant.

 

 

 

De ce nu ma pot elibera de relatiile dificile din trecut?

 

Daca refuzi sa vorbesti despre trecutul tau, cel mai probabil o faci din teama ca persoanele la care tii sa nu isi schimbe parerea despre tine, sa nu te respinga sau sa te judece ori, pur si simplu, consideri ca este mult prea dureroasa pentru tine simpla reamintire. Acest comportament, la fel ca si acela de a te victimiza, nu fac decat sa aduca pe pilot automat, inconstient, in plan prezent ranile din trecut si sa te faca sa traiesti o realitate dificila. Astfel te incarci cu sentimente negative, cum ar fi ura, neiertarea, neacceptarea, ranchiuna sau vinovatia. Toate acestea te impiedica sa depasesti momentele dificile din trecut iar emotional ramai ancorat in trecut, indiferent daca persoana mai face parte sau nu din viata ta. Este in folosul tau sa iti amintesti in astfel de situatii ca viata ta prezenta este in totalitate oglinda fidela a ceea ce pastrezi in mintea si inima ta.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Cum pot vindeca relatiile din trecutul meu?

 

Unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faci este sa vorbesti despre dificultatile intampinate in acele relatii. Cel mai bine este sa vorbesti cu cineva care stii ca nu te va judeca si va fi obiectiv.

Pentru a te asigura de acest fapt, apeleaza la suportul si sustinerea unui psiholog.

 

Pasii de urmat in vindecarea relatiilor din trecut, in functie de caz, pot fi:

 

 • Sa imi dau voie sa trec prin perioada de doliu si de tristete pe care o pot simti; aceasta perioada este naturala si chiar utila; negarea (intelectualizarea) suferintei proprii imi poate amana procesul vindecarii.
 • Evaluarea corecta a relatiei respective, ce poate inlesni intelegerea de ansamblu si, mai ales, vindecarea aspectelor mentale, emotionale, pentru a nu retrai aceeiasi situatie pe viitor. Trecutul nu ar trebui sa fie un motiv de teama pentru viitor, ci sa permita o mai buna intelegere a ceea ce presupune relatiile intre oameni. Totul depinde de invatamintele pe care le tragem din experientele traite.
 • Restaurarea increderii in oameni, in Lume, in Cosmosul Personal; Scopul, in ultima instanta, este restaurarea Eului, imaginea de sine, imaginea despre lume, imaginea despre ceilalti, imaginea despre cum sunt barbatii /femeile.
 • Exprimarea emotiilor in legatura cu ceea ce simt fata de durerea suferita in cadrul acelei relatii din trecut; gasirea de sensuri noi.
 • Intimitatea este una dintre Sarcinile Vietii si este doar o parte din Intreg. Cand in planul Intimitatii am esuat in relatiile din trecut, pot gasi echilibrul in celelalte Sarcini ale Vietii: Munca, Prietenie, Spiritualitate. Cand acestea trei vor fi in echilibru, voi avea suficienta energie sa imi pot recupera a patra sarcina a vietii: Intimitatea. Separarea poate fi astfel un bun prilej pentru a ma intoarce la mine/ spre mine, cu alte cuvinte.
 • “Cui pe cui se scoate”, spuneau strabunii nostri, si mare adevar au pus in aceste cuvinte, caci o modalitate de vindecare este asumarea riscului de a intra din nou pe “terenul vietii”, prin demitizarea relatiilor din trecut si a persoanelor implicate.

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Totodata, o componenta esentiala a vindecarii relatiilor din trecut este iertarea, atat pentru persoanele implicate in relatiile din trecut, cat si tie, propriei tale persoane. Iertarea este decizia de a nu purta sentimente negative si de a te elibera mental, emotional de experienta avuta si persoanele implicate. Aceasta nu presupune sa gasesti scuze pentru a justifica nedreptatea comisa fata de tine si nici persoana care a savarsit-o nu este absolvita de responsabilitate. La fel, iertarea nu inseamna impacare si nici uitarea celor intamplate. Iertarea este un mecanism intern prin care integrezi eventimentul in viata ta, in trecut, il privesti detasat/a, cu un sentiment de pace, ceea ce te ajuta sa iti continui viata. Adevarata iertare este insa mult mai mult decat a „trece cu vederea” greselile altora. Adevarata iertare este de fapt un proces de vindecare profunda pentru ambele parti. In Biblie, cuvantul grecesc care este tradus ca „a ierta” este „Alphesis” si sensul lui literal, este a da fizic drumul la ceva, a elibera, le fel cum dam drumul la o franghie sau la un bat ori la orice alt lucru pe care l-am tine inclestat in mana. A da drumul inseamna a elibera inversunarea noastra fata de ceva sau cineva. Iertarea, nu este numai o eliberare fizica ci, mai degraba, o eliberare mentala si emotionala. Eliberaram inclestarea cu care mintea noastra se agata de evenimente din trecut sau de un incident. De fapt, renuntam la judecatile si revendicarile pe care le tot intretinem. Renuntam la convingerile noastre despre cum ar fi trebuit sa se comporte altii ori ce au facut gresit.

Atunci cand cineva nu se comporta asa cum ne-am fi asteptat sau cum ne-ar fi placut, avem tendinta sa ne simtim ofensati. Si, atunci, este usor sa credem ca cealalta persoana este de vina ca noi suntem suparati, ca ei sunt responsabili pentru sentimentele noastre de suparare.

 

 

Dar daca cercetam in profunzime, descoperim ca, de multe ori supararea noastra vine de la modul in care noi am interpretat comportamentul lor. De fapt, noi suntem cei care ne ofensam pe noi insine. Ne producem supararea prin interpretarea noastra asupra modulului in care ceilalti s-au comportat, povestea pe care ne-o tot spunem despre ce au facut, cat de rai sunt si cum ar fi putut sa fie.

 

linie-gri-curs-baza

 

In continuare, lucrand impreuna cu psihologul:

 

 • Vei putea sa te eliberezi de negare si sa accepti faptele asa cum s-au petrecut in realitate;
 • Iti vei admite contributia la aceasta relatie dificila si te vei elibera de comportamentul de victima;
 • Te vei elibera de sentimentele de vinovatie;
 • Vei integra lectiile si beneficiile”invizibile” din acea experienta, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti aceleasi comportamente;
 • Vei putea sa acorzi iertare, atat celorlalte persoane implicate, cat si tie;
 • Vei schimba convingerile negative si programele mentale ce te limiteaza cu altele  constructive, pozitive, ce sustin implinirea obiectivelor terapiei tale si, implicit, sprijina sanatatea, fericirea si starea de bine;
 • Vei elibera blocajele emotionale ce mentin situatia prezenta in structurile tale;
 • Vei elibera frici si temeri asociate situatiei din trecut cat si a celor din prezent;
 • Vei reprograma receptorii celulari pentru a manifesta lucrurile pozitive pe care ti le doresti;
 • Te vei vindeca emotional si, implicit, fizic.

 

Elibereaza-te de trecut pentru a avea un viitor linistit si luminos!

 

„Nu poti avea o zi de maine mai buna daca te gandeşti tot timpul la ziua de ieri.”(Charles F. Kettering)

 

 

linie-gri-curs-baza

 

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton 

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page