Ce treaba are psihologul cu vietile anterioare - Isabela Georgescu

CE TREABA ARE PSIHOLOGUL, SPECIALIST IN HIPNOZA CU VIETILE ANTERIOARE?

Desi este prezenta in cercetarile si terapia occidentala de cateva decenii, regresia in vietile anterioare reprezinta o abordare foarte noua la noi in tara, ce inca isi face timid loc in psihologia si psihoterapia meleagurilor noastre. Factorii sociali, culturali si  programarea noastra mentala conform mediului in care ne-am nascut, am crescut si ne-am educat, ne determina gradul de deschidere, intelegere, acceptare si integrare in practica a noilor descoperiri in domeniul terapiei umane, pentru fiecare dintre noi.

 

ce-treaba-are-psihologul-cu-vietile-anterioare-2

 

Regresia in vietile anterioare este  menita sa permita o conştientizare la nivel superior a lucrurilor cu care ne confruntam. Trebuie inteles foarte bine ca  psihologul care se refera in terapia sa si la conceptul de spirit, nu confunda cabinetul cu biserica, asa cum poate si-ar putea inchipui diverse persoane. Prin abordarea holistica a terapiei-corp, minte, suflet-psihologul, specialist in hipnoza, face loc unor resurse suplimentare in tratarea unei disfunctii. El admite ca exista o legatura intre suflet si minte si, ca, daca persoana venita in cabinet sufera fara vreo explicatie sau cauza din viata prezenta curenta, este probabil sa existe un dezechilibru sau emotii blocante, stocate la un nivel mai profund. Mintea si corpul, prin diverse simptome si manifestari, doar reflecta existenta unui element ce impiedica sufletul sa işi urmeze armonios calea.

Cred cu tarie ca orice a fost creat are un suflet. Sufletul omului constient de sine este in raport cu sufletul tuturor lucrurilor. Este parte integrala din sufletul universal. In domeniul psihologiei conventionale  din formele de psihologie care au fost predate pana acum nu recunosc existenta sufletului sau a spiritului. Carl Jung si Abraham Maslow sunt  printre precursorii integrarii spiritualitatii in psihologie, amintind de multe ori despre psihologia sufletului in scrierile lor. In prezent, domeniul psihologiei traditionale este absolut revolutionat de aspecte ale psihologiei transpersonale, de psihologia cuantica si energetica, facandu-si loc cat mai mult in cercetariile oamenilor de stiinta in domeniu.

Revenind la regresiile in vieti anterioare, as vrea sa amintesc ca, adesea, persoanele mai sceptice care aleg totusi sa experimenteze regresia prin hipnoza in vieti anterioare, ma intreaba daca este chiar posibil sa fie adevarat ceea ce au vizualizat in timpul transei-experiente, detalii de loc, perioada istorica, varsta, infatisare, etc. Le raspund ca poate da sau poate nu. Mai departe, le transmit ca ceea ce stiu sigur, este faptul ca, daca subconstientul lor a ales sa aduca acea experienta pe ecranul mintii lor in cadrul regresiei, inseamna ca  a avut cu siguranta nevoie de acea vindecare, in mod special, in felul in care i-a fost revelata persoanei in cauza. Iar restul detaliilor deja nu mai sunt importante,pentru ca in terapia prin regresii ne intereseaza doar valoarea terapeutica a amintirilor, nu continutul lor.

Celor care inca au rezerve privind conexia vietilor anterioare cu psihologia le recomand scrierile renumitului psihiatru Brian Weiss, unul dintre primii doctori care au explorat vietile anterioare ale pacientilor, ca metoda de tratament, dezvaluindu-ne chiar modul in care vietile noastre anterioare ne pot transforma in prezent. Intr-una din scrierile sale, “Multe vieti, multi maestri” Dr. Weiss chiar demonstreaza in detaliu beneficiile terapeutice ale regresiei, aratandu-ne cum incursiunile in vietile noastre trecute ne pot alina sau vindeca ranile fizice şi emotionale din prezent.

Totodata, recomand si scrierile doctorului Michael Newton, hipnoterapeut cu o experienta de peste 35 de ani, ce a dezvoltat o tehnica proprie de hipnoza pentru a ajunge la amintirile ascunse ale subiectilor sai despre viata de dincolo de moarte.

Ca si continuare al subiectului conexiei nemuririi sufletului nostru, al vietilor anterioare cu psihologia, as aminti aici ca de multe ori aud prejudecata cum ca un psiholog nu poate crede in Dumnezeu, Univers sau intr-o sursa a vietii, dincolo de corpul fizic sau ca psihologul nu are treaba cu spiritualitatea si ca el ar trebui sa se rezume la creier si atat.

Un psiholog poate avea o religie, poate crede in Dumnezeu. Un psiholog nu este mai putin priceput, daca el la randul sau, afirma credinta intr-o putere superioara, mai presus de creierul uman.

Recunosc ca gradul acesta de confuzie este alimentat si  de valul consistent  ce a acaparat in ultima perioada on line-ul, in materie  de informatie total mixata din psihologie, psihoterapie, coaching, spiritualitate, dezvoltare personala si transpersonala, astrologie, ezoterism si terapii alternative si complementare.

 

ce-treaba-are-psihologul-cu-vietile-anterioare-1

 

Consider ca toate acestea  isi au locul, rostul lor si am incredere ca oamenii sunt echipati cu discernamant  si integritate astfel incat vor alege ceea ce este cel mai potrivit pentru ei, in acel moment al vietii lor, in materie de terapie si consiliere psihologica.

Revenind la spiritualitate si psihologie, este de la sine inteles ca valorile si principiile personale ale psihologului  nu au cum si nici de ce sa-l impiedice a-si indeplini cum trebuie, cu maxima competenta şi responsabilitate meseria ca psiholog, ci dimpotriva. Deschiderea spirituala nu poate decat sa-i extinda registrul de receptivitate şi  posibilitatile de interventie psihologica. Dezvoltarea spirituala este vazuta pe scara larga ca o deschidere a inimii, conectarea cu ceilalti prin iubire si eliberarea de ego. Spiritualitatea NU ESTE o religie, nu este o alta dogma. A fi spiritual inseamna un mod de viata, un anumit nivel de vibratie, de constientizare, de unitate cu Intregul. Un om cu adevarat spiritual, este un om imputernicit, suveran, constient de Sine si de tot ceea ce este si care isi traieste clipa de clipa fiecare dintre aceste trasaturi. Ceea ce este greu de acceptat pentru unii oameni este ca nu exista nimic care sa nu fie spiritual, fie ca constientizezi asta sau nu. Nu ai de ce sa integrezi spiritualitatea in ceva sau in vreun aspect al vietii. Tu esti spiritual prin esenta. Iar daca cel care te consiliaza in terapie este deschis si spre spiritualitate, este un semn pentru tine ca ai in fata un psiholog modern, in pas cu noile descoperiri, cuantice , noetice si epigenetice in privinta vindecarii holistice umane.

In schimb, ceea ce nu va face niciodata psihologul este sa isi aduca propriile credinte in cabinet, in sesiunile pe care le desfasoara, daca tu nu rezonezi cu aceste aspecte evolutioniste umane si spirituale.

Intotdeauna va lucra in cadrul sistemului tau de valori si credinte, indiferent care sunt acelea. Daca va considera ca resorturile care te pot ajuta se afla in spiritualitatea ta sau in credintele tale, va lucra cu aceastea, in baza acordului tau in prealabil, in aceasta privinta.

 

 

1231

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind regresia in vietile anterioare si culisele ei, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

 

Tu nu ai un suflet. Tu esti un suflet care are un corp. Esti mai mult decat crezi ca esti…

 

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni  a site-ului, pentru sesiuni individuale de terapie prin regresie in vieti anterioare sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimenteloraici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica -psihologica si fiziologica, iti recomand cu drag Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

 

spatiu1231spatiuspatiu

spatiu

Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnatura

untitled-1

You cannot copy content of this page