Regresia prin hipnoza - Isabela Georgescu

REGRESIILE PRIN HIPNOZA SAU “CUM SA GASIM CAUZA, CA SA O REZOLVAM”!

Cred ca deja te-ai lamurit ca hipnoza in sine este doar o unealta, o cheie care ne permite sa trecem din mintea noastra constienta, catre cea subconstienta. Hipnoza faciliteaza suspendarea factorului critic, gardianul mintii noastre ce ne “pazeste” subconstientul. Atunci cand apelam la hipnoza si deschidem aceasta poarta catre mintea noastra ce ne ruleaza pe pilot automat, putem sa realizam modificarile, schimbarile si transformarile dorite.

 

Totodata prin hipnoza te poti intoarce in timp si atunci vorbim despre regresie. De ce ti-ai dori acest lucru?

 

Exista 3 motive principale pentru o regresie:

 

 • pentru a vindeca o trauma sau aspecte ce nu isi gasesc explicatia in prezent
 • pentru a-ti reaminti sentimente uitate care iti sunt de folos in prezent (de ex “cum se simte sa am totala incredere in mine?”)
 • recreational, pentru cei care doresc sa se reconecteze cu evenimente din trecutul lor, poate chiar din alte existente din placere sau curiozitate.

 

Mai multe despre acest subiect, poti afla aici REGRESII IN VIETI ANTERIOARE.

 

Atunci cand specialistul in hipnoza ofera unei persoane indicatii sa se intoarca in timp si sa vizualizeze experimentand in mod activ o perioada din trecut, are loc regresia in timp. Ideea terapeutica ce insoteste regresia in timp se potriveste zicalei conform careia “pentru a sari doi pasi inainte, trebuie mai intai sa faci cativa pasi inapoi”.

 

regresiile-prin-hipnoza-1

 

Dincolo de ce se intampla intr-un cabinet, sunt sigura ca in viata ta de zi cu zi, ai facut deja o usoara regresie in timp si nici macar nu ai stiut acest lucru.Gandeste-te daca ti s-a intamplat vreodata sa:

 

 • te uiti intr-o cutie cu poze vechi si sa fi coplesit total de amintiri?
 • sa asculti melodii vechi si sa te simti deodata mai tanar si mai energic?
 • sa gusti o mancare sau sa simti un parfum care sa te transporte intr-un anumit moment si loc din trecut?

 

Daca raspunsul tau este da la una din aceste intrebari, afla ca deja ai simtit pe propria ta piele cum este sa te intorci in trecutul amintirilor tale.

 

linie-gri-curs-baza

 

Vindecarea unei traume din trecut prin regresie

 

Ca sa iti explic mai pe larg cum stau lucrurile cu regresia, mi-am propus sa ma opresc in acest material, la regresia in timp in vederea vindecarii unei traume. Este instrumentul cel mai des folosit in hipnoza clinica. Este intoarcerea in timp, spre evenimentul initial care a produs emotia traumatizanta ce te doare astazi, pentru a te ajuta sa depasesti acest moment al vietii tale.

 

Emotia principala ce sta la baza problemei tale ne ajuta sa mergem inapoi pe firul evenimentelor, pana la momentul zero, momentul evenimentului intial, punctul de pornire care a generat simptomul care se doreste rezolvat. In proportie covarsitoare, aprox 80% din cazuri, in momentul in care ai descoperit cauza/evenimentul care se afla in spatele problemei, poti spune ca, in mare masura, deja ai inceput procesul de vindecare, de transformare.

 

linie-gri-curs-baza

 

Care parte din trecutul nostru e importanta in terapie?

 

In general, oamenii se agata de CE anume s-a intamplat atunci, candva. Afla ca important este CUM au interpretat ei acel eveniment, la acea varsta pe care au avut-o in momentului desfasurarii evenimentului respectiv. Interpretarea, intelegerea si perceptia de atunci a generat o emotie negativa, emotia un simptom si iata problema deja instalata, si se cere acum rezolvata, vindecata.

Cand spun interpretare, nu inseamna ca negam sau minimalizam veridicitatea, greutatea si importanta amintirilor tale. Departe de mine aceste ganduri.

Poate acum ma intrebi de ce interpretarea acelei situatii este atat de importanta? Raspunsul sta in faptul ca fiecare dintre noi percepe realitatea diferit.

In acest sens te invit sa analizezi fotografiile ce insotesc acest material cu atentie si observa ce vezi. Poti ruga apoi pe cineva din preajma ta sa faca acelasi lucru. Vei constata ca fiecare proceseaza informatia pe care o primeste prin propriile simturi, raportandu-se la gradul de cunoastere si intelegere. Mai simplu, fiecare “vede” lucrurile in maniera proprie.

 

regresia-prin-hipnoza

 

Acum, te-as intreba pe tine: Daca la 30 de ani te uiti la un film si vezi un mostru care te ataca, mergi la somn apoi cu frica ca monstrul este dupa usa? Cu siguranta ca nu. Insa, daca din “intamplare” sau greseala esti expus aceluiasi film la varsta de 4 ani, te asigur ca monstrul respectiv o sa te urmareasca la toate colturile vietii si o sa aiba grija ca sa sadeasca in mintea ta numai scenarii abuzive si macabre si, poate, sa imbrace chiar si coloratura unora dintre membrii familiei tale. In mintea noastra totul este posibil. De aici si diferentele in interpretare.

Pentru a beneficia cu adevarat de aceasta de terapia prin regresie este important sa lasi imaginile, sentimentele, gandurile si senzatiile de orice fel sa iasa la suprafata, fara a le analiza, fara a le judeca sau critica.Nu conteaza daca ceea ce se intampla in evenimentul ce a cauzat problema este bun sau rau, urat sau frumos, gresit sau corect sau daca corespunde standardelor noastre morale, culturale, sociale, etc sau nu. Vindecarea este aceeasi.

 

linie-gri-curs-baza

 

Sunt acestea amintirile mele, reale?

 

Adesea, persoanele mai sceptice care aleg totusi sa experimenteze regresia prin hipnoza, ma intreaba daca este chiar posibil sa fie adevarat ceea ce au vizualizat in timpul transei. Le raspund ca poate da sau poate nu . Mai departe, le transmit ca ceea ce stiu sigur, este faptul ca, daca subconstientul lor a ales sa aduca acea experienta pe ecranul mintii lor in cadrul regresiei, inseamna ca a avut cu siguranta nevoie de acea vindecare, in mod special, in felul in care i-a fost revelat persoanei in cauza. Iar restul detaliilor deja nu mai sunt importante.

 

In terapia prin regresii ne intereseaza doar valoarea terapeutica a amintirilor.

 

Care sunt beneficiile regresiei prin hipnoza?

 

Procesul regresiei ofera sansa pentru:

 

 • identificarea si constientizarea cauzei principale a aspectului pe care il doresti rezolvat in viata ta
 • descarcarea emotiei distructive, stocate si blocate ce a generat problema
 • clarificarea situatiilor din trecut, la care ai fost expus
 • imbunatatirea/completarea intelegerii si perceptiei fata de situatia de atunci, cu intelegerea ta de azi ca si adult, pentru o mai buna integrare a situatiei din trecut
 • recadrarea/reformularea situatiei din trecut cu noile informatii obtinute prin regresie
 • vindecarea relatiilor cu persoanele implicate, prin procesul iertarii care, poate, in forma fizica, constienta, ar fi cu mult ingreunat sau chiar imposibil.

 

linie-gri-curs-baza

 

Ce NU este regresia prin hipnoza?

 

Acum, pentru ca, in urma experientei am constat ca 95% dintre oameni inca nu stiu mai nimic despre hipnoza, iar restul de 5% au informatii incomplete, am sa te lamuresc aici ce anume NU presupune regresia prin hipnoza:

 

 • in regresia in timp, prin hipnoza NU poti ramane blocat in trecutul tau. Este imposibil sa ramai blocat in regresie, asa cum este imposibil sa ramai blocat intr-o stare de reverie ori in somn
 • prin regresie NU retraiesti toate emotiile, senzatiile, starile la intensitatea si profunzimea din momentul desfasurarii evenimentului emotional, initial. In regresie, reamintirea evenimentului ce reprezinta cauza problemei tale, se realizeaza, disociat, de pe pozitia unui observator din exterior, identic cu situatia in care esti la cinema si urmaresti filmul care ruleza pe ecran. Tu esti in sala, intelegi ce se intampla in poveste, iar filmul ramane pe ecran, in trecut.
 • regresia prin hipnoza NU este control sau manipulare. Orice forma de hipnoza este in cele din urma auto-hipnoza pentru ca mintea ta este singura care iti controleaza corpul. Poti oricand sa te opresti, pentru ca tu ai controlul.
 • regresia NU este periculoasa. Este doar o amintire, nu o masina a timpului

 

Daca in continuare mai ai nelamuriri, te sfatuiesc sa rasfoiesti  Mituri despre hipnoza si rubrica de Intrebari si Raspunsuri Frecvente despre Hipnoza.

 

1231

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind hipnoza si culisele ei, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de terapie prin hipnoza sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica -psihologica si fiziologica, iti recomand cu drag Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare mentala, emotionala, fizica si spirituala.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiu

Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnatura

untitled-1

You cannot copy content of this page