Isabela Georgescu| Vindecarea prin meditatie si unde Theta

UNDELE CEREBRALE SI MIRACOLUL VINDECARII

Astazi ne vom concentra pe aspectele fizice ce tin de tehnica Theta Healing, mai exact pe undele cerebrale. Acestea reprezinta una din principalele ramuri a „arborelui” ce mentine explicativ bazele stiintifice ale tehnicii Theta Healing®. Motivul pentru care aceasta tehnica a fost denumita astfel este ca in timpul lucrului cu propria minte, prin aceasta metoda, se acceseaza o anumita frecventa a undelor cerebrale, si anume, starea cerebrala Theta.

 

 

In acest material te voi ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza aceasta minune tehnologica naturala numita Creier, limbajul sau aferent-frecventele cerebrale si minunile din spatele accesarii acestor unde. Probabil ca nu este nevoie sa mai spun ca vorbim despre ceea ce pare sa fie cel mai complex sistem biologic pe care l-a intalnit omenirea pana in prezent. Nici pana acum nu se stie pe deplin cum functioneaza. Putem sa asemanam creierul cu un centru de comunicatii. El primeste, proceseaza si transmite informatii sub forma impulsurilor electrice prin diferitele regiuni ale acestuia. Partea stanga a creierului se ocupa cu functii analitice si logice, in timp ce in partea dreapta avem imaginatia, creativitatea, intuitia si mediumnitatea. Informatiile primite de catre creier provin prin: sistemul nervos (informatii primite prin simturi), prin campul electromagnetic din jurul corpului (aura) si de la campurile electromagnetice ale corpurilor/obiectelor/formelor/entitatilordin afara sa. Activitatea neuronilor genereaza curenti electrici si actiunea sincronizata a acestor complexe neuronale produce oscilatii electromagnetice, interpretate drept unde. Undele cerebrale,care sunt masurate de un electroencefalograf (sau EEG), reprezinta limbajul creierului.

 

linie-gri-curs-baza

 

In plan fizic gandul nostru se manifesta sub forma de unde energetice, de vibratii, omul putand emite forme gand de diferite intensitati. Astfel, in functie de activitatea pe care o desfasori mental, creierul are anumite frecvente si sunt clasificate in urmatorul fel:

linie-spatiuUnde Beta (14-35 cicli/sec) – Undele pe care le avem atunci cand suntem treji, ne ocupam de diferite activitati care necesita atentie, cand ne concentram pe o activitate, suntem alerti, suntem la munca, cum s-ar spune. Starea Beta consuma foarte multa energie. In aceasta stare, atentia noastra este focalizata pe activitatile noastre exterioare si creierul nostru acceseaza in primul rand gandurile logice, secventiale pentru a procesa, organiza si actiona pe baza nenumaratilor stimuli care ii sosesc prin intermediul celor cinci simturi fizice ale noastre.Vocea sinelui nostru interior poate fi inca auzita slab, dar asa ca si atunci cand vorbesti cu cineva pe un aeroport galagios si ocupat, o putem auzi, dar nu putem intelege intotdeauna ceea ce ne spune.

linie-spatiu

Unde Alfa (7-14 cicli/sec) – Undele pe care le avem atunci cand suntem mai relaxati, visam cu ochii deschisi, meditam, suntem intr-o stare de somn superficial. In aceasta stare creativitatea este mai ridicata si de obicei visele pe care ni le amintim sunt cele care au loc in starea Alfa. De asemenea, acestei frecvente este caracteristica starea de prezenta si relaxare. Gandirea in undele Alfa promoveaza inventivitatea mentala si ne ajuta in abilitatea noastra de a ne coordona mental stimulii astfel incat sa putem realiza rapid si eficient orice sarcina care este de indeplinit. Cand predomina Alfa, majoritatea oamenilor sunt calmi si se simt in largul lor, ceea ce ii ajuta sa-si gestioneze stresul si este in beneficiul sanatatii lor. Alfa este ritmul principal vazut in adultii normali, relaxati si este prezent in cea mai mare parte a vietii, mai ales dupa varsta de 13 ani.

 

Unde Theta (4-7 cicli/sec) – Stare de vis regasita predominant in timpul somnului dar si in starile de meditatie. Creativitatea este foarte ridicata si este caracteristica meditatiilor mai profunde. In aceasta stare, simturile sunt retrase din mediul extern si ne concentram pe semnalele primite din interior. Astfel poate fi accesat si reprogramat cu usurinta subconstientul si pot avea loc vindecari spontane.

linie-spatiu

Unde Delta (0-4 cicli/sec) – Starea de somn profund, fara vise. Sunt cea mai lenta forma de activitate cerebrala. Este o stare in care se pierde orice forma de constienta a propriului corp si de obicei este accesata in formele de meditatie foarte profunda. In aceasta stare de constiinta, corpurile noastre sunt in modul hibernare. Practicantii yoghini pot intra in mod constient in aceasta stare. In timp ce sunt in constiinta Delta ei sunt capabili sa-si regleze temperatura corpului si ritmul batailor inimii.

linie-spatiu

Dintre aceste 4 tipuri de frecvente, doua sunt asociate preponderent cu vindecarea emotionala, mentala si fizica. Acestea sunt Theta si Delta. Aceste tipuri de unde faciliteaza accesul catre subconstient si catre mecanismele prin care organismul functioneaza.

 

linie-gri-curs-baza

 

Starea Theta a mintii este starea accesata in tehnica Theta Healing®, aceasta fiind o stare cerebrala de vindecare si regenerare, ce iti ofera accesul la capacitatile si resursele umane infinite, intr-o maniera blanda si rapida.

Starea cerebrala Theta este starea meditativa a mintii unde s-a dovedit ca poti crea orice si iti poti schimba realitatea instantaneu. Accesand aceste unde Theta avem acces la aspecte ale fiintei noastre care pana acum cativa ani era privilegiul celor putini care isi dedicau viata evolutiei spirituale sau erau “alesi” sa fie speciali.

Prin Theta Healing® a devenit posibil sa te conectezi cu sufletul tau dincolo de corpul tau fizic, conectandu-te astfel la Sursa nelimitata a vietii, la Supraconstientul Universal, la Energia Creatoare a tot ceea ce este, la Forta suprema, la Divinitate, la Creator. Aduci astfel in viata ta resurse infinite, abilitati si competente neexplorate de tine pana in prezent, in acord deplin cu nevoile tale, dincolo de ce ar fi putut mintea ta constienta sa viseze vreodata ca fiind posibil.

Meditatia prin undele cerebrale Theta induce echilibrarea coerenta a celor doua emisfere cerebrale intr-o stare de unitate totala a creierului, in care cele doua emisfere lucreaza impreuna in armonie si sincronizare. Starea de sincronizare a creierului creeaza conditia optima pentru imbunatatirea performantelor umane si faciliteaza producerea, asa numitelor, experiente de varf.

Undele Theta ne permit sa ne accesam creativitatea innascuta, inspiratia si conexiunea spirituala. Undele Theta, 4 la 7 cps, sunt chiar mai lente decat undele Beta sau Alpha si sunt in general de o amplitudine mai mare decat ele. Cand ne ingustam focalizarea principala pe sinele nostru interior, putem intra in undele Theta, care sunt de obicei asociate cu meditatia profunda sau somnul. Undele Theta nu sunt normale la adultii care sunt treji, dar sunt perfect normale la copiii de pana la 8-7-9 ani. Ele sunt normale pentru toate varstele in timpul somnului. Se crede ca starea Theta reflecta activitatea din sistemul limbic si regiunile hippocampusului din adancul lobului temporal, care sunt legate de emotii, convertind memoria pe termen scurt in memorie permanenta, reamintind relatiile spatiale. Constiinta Theta promoveaza comportamente adaptive, complexe cum ar fi invatarea si memorarea. Undele cerebrale Theta conduc la o pace interioara profunda, cunoastere, sentimente de unitate, adevaruri mistice, transformarea credintelor limitatoare inconstient detinute, creand o mai buna calitate a vietii, vindecare fizica si emotionala, si la gasirea scopului nostru. Constiinta Theta asigura ”varful” in experientele de varf.

Undele cerebrale Theta sunt favorabile vindecarii miraculoase, cunoasterii divine, fiintarii interioare si cresterii personale, renasterii, redresarii in urma traumelor, unimii cu Universul, starii de samadhi/satori si experientelor din apropierea mortii. Starea Theta asigura intuitia profunda, acordarea empatica si intuitia instinctuala.

 

 

 

Atunci cand adormim, creierul nostru schimba vitezele si undele noastre cerebrale incep sa incetineasca. Incepem de la Beta si trecem la Alfa, Theta si apoi la Delta. Cand ne apropiem de momentul trezirii, undele noastre cerebrale se activeaza in ordine inversa de la Delta la Theta, Alfa si apoi Beta. Asa cum ne schimbam in mod inconstient undele cerebrale in timpul somnului, putem invata sa le schimbam constient in timp ce suntem treji.

De exemplu, putem medita si/sau ruga si sa ne plasam intreaga atentie pe Sinele nostru interior intr-un mod ritmic regulat pentru a induce Undele cerebrale Theta.

 

linie-gri-curs-baza

 

Starea Theta poate fi accesata relativ usor, intr-un mod constient, oferindu-ti o serie de beneficii precum:

 

 1.Vindecarea anumitor stari, situatii sau disfunctii fizice;

 2.Reducerea stresului si a anxietatii;

 3.Relaxarea profunda a corpului si a mintii;

 4.Obtinerea unei claritati mentale ridicate;

 5.Cresterea abilitatilor de vorbire si a IQ-ului;

 6.Cresterea nivelului EQ;

 7.Sincronizarea mai buna a celor doua emisfere cerebrale;

 8.Imbunatatirea memoriei, potentarea gandirii creative;

 9.Reducerea durerilor si promovarea starii de bine;

10.Identificarea rapida a componentelor subconstientului;

11.Reprogramarea subconstientului prin schimbarea gandurilor nesanatoase, limitative;

12.Vindecarea emotiilor distructive asociate acestora;

13.Accesarea capacitatilor si resurselor tale infinite (mentale, emotionale, energetice, intuitive, s.a.m.d), inca neexplorate ale subconstientului, si aplicarea lor in viata de zi cu zi, dincolo de ce ar fi putut mintea ta constienta sa viseze vreodata ca fiind posibil;

14.Restabilirea legaturii cu sufletul tau, cu Sinele tau mai inalt si cu intreaga Sursa a Vietii, cu Energia infinita, Creatoare a Tot Ceea Ce Este, dobandind astfel un sens mult clar al propriei vieti si o intelegere mai profunda a existentei umane;

 

Si lista ar putea continua…Pentru mai multe detalii poti citi in continuare articolul Cum ma ajuta Theta Healing.

 

Procesul de accesare a undelor Theta poate parea dificil, si pana mai recent era un accesibil doar celor care isi dedicau viata rugaciunii, meditatiei sau poate pur si simplu erau „alesi”. In momentul de fata este chiar simplu, si ca orice alta activitate, devine din ce in ce mai usoara prin exersare (practice makes perfect).

 

linie-gri-curs-baza

Daca iti place ce citesti te invit sa pasesti in universul cabinetului meu  si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Primul pas catre adevarata performanta pentru mintea, trupul si sufletul tau il poti face chiar astazi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de terapie, sau te poti inscrie la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare integrativa.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii si raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior. Informatii complete privind tehnica Theta Healing gasesti in rubrica Terapie Theta Healing, cat si navigand in site-ul dedicat acestei tehnici miracol,Theta Life Healing Romania.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimenteloraici.

spatiu

spatiu1231spatiuspatiuspatiuspatiuspatiu

Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com

spatiuTe astept si pe pagina mea oficiala  Isabela Georgescu, aici facebook-buton 

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnatura

untitled-1

You cannot copy content of this page