Cum functioneaza hipnoterapia - Isabela Georgescu

CUM FUNCTIONEAZA TERAPIE PRIN HIPNOZA?

Terapia prin hipnoza este o forma de a ajuta oamenii sa-si rezolve probleme si sa se vindece de suferintele emotionale. Iti voi spune in acest articol cum anume functioneaza terapia prin hipnoza astfel incat ii ajuta pe oameni sa-si gaseasca cele mai potrivite solutii.

 

La fel ca toti ceilalti oameni, si tu ai o minte constienta si o minte inconstienta care interactioneaza intre ele. Iar hipnoza este instrumentul care te sprijina atat pe tine, cat si pe mine ca hipnoterapeut, sa „discutam” cu constientul tau si in special cu subconstientul, cel care te ghideaza de fapt zi de zi, fara sa-ti dai seama.

 

 

cum-functioneaza-hipnoterapia-1

 

Rezolvarea unei situatii dificile din viata unei persoane trece prin cinci etape pe care ti le prezint mai jos:

 

1.Durerea este produsa de interactiunile mentale defectuoase.

 

O relatie defectuoasa, inadecvata sau nepotrivita intre mintea constienta si subconstient poate cauza diverse probleme sau simptome dureroase care se manifesta la nivel emotional, in comportament si in relatia cu alte persoane.

 

2.Fuga de ranile emotionale.

 

Majoritatea persoanelor nu pot sau nu vor sa admita, sa vada sau sa examineze de unde vine durerea lor. Sau, poate ca le este teama de consecintele care ar putea aparea. Din pacate, aceasta atitudine ne impiedica sa aflam in ce consta durerea si sa o alinam. Iar pana nu facem acest lucru, simptomele vor continua. Majoritatea problemelor pentru care clientii cauta ajutorul unui psiholog au un lucru in comun: suferinta emotionala. Chiar daca acuza stari de anxietate, depresie, probleme intr-o relatie, sentimente de neadaptare sau altele, durerea este principalul motiv pentru care o persoana cauta ajutor. Ca psiholog, eu sunt preocupata in primul rand sa-i ofer acestei persoane o forma de linistire, iar apoi s-o ajut sa se vindece.

 

3.Durerea ne conduce la sursa problemei.

 

Durerea este cel mai bun ghid. Ea atrage automat atentia catre sursa problemei.

 

4.Constientizarea este inceputul vindecarii.

 

Odata ce identifici sursa durerii, poti corecta sau chiar elimina problema.

 

5.Ghidul in procesul de vindecare.

 

Am increderea ca oamenii au capacitatea de a se autovindeca. Insa, majoritatea persoanelor simt ca au nevoie de un sprijin, de un ghid, de un ajutor atunci cand fac primii pasi pe calea vindecarii emotionale. Acesta este rolul psihologului, al psihoterapeutului si al hipnoterapeutului. Unele persoane s-ar putea chiar sa aiba nevoie de noi abilitati pentru a-si corecta problemele. Si calea recomandata ca fiind cea mai usoara este sa inveti aceste noi abilitati la nivel inconstient, in timpul hipnoterapiei.

 

linie-gri-curs-baza

 

Hipnoterapia generatoare de resurse

 

Deseori, rezolvarea unei probleme care iti creeaza disconfort necesita si alte resurse constiente sau subconstiente pe care inca nu le ai la indemana. De asemenea, sunt situatii in care oamenii au nevoie de cateva sugestii inainte sa le fie foarte clar ce au de facut. Alte persoane pot sa-si dea seama singure ce au de facut, dar s-ar putea sa nu fie in stare sa duca la bun sfarsit ce si-au propus. In aceste momente de blocaj hipnoterapeutul te ajuta sa-ti dezvolti abilitatile de care ai nevoie si sa-ti gasesti propriile solutii la problemele pe care le ai in fata.

Experientele din timpul sedintelor de terapie ii pot oferi subconstientului tau abilitati si strategii de rezolvare a problemelor. Vei putea vedea evenimentele din mai multe puncte de vedere, vei invata sa-ti modifici senzatiile si perceptiile in diferite feluri: pe unele sa le amplifici, pe altele sa le minimalizezi, iar pe altele sa le transformi intr-o experienta complet diferita, pentru atingerea obiectivelor propuse.

In functie de cat esti de motivat si de posibilitatile tale actuale, vei folosi noile resurse inconstiente in cel mai potrivit si mai productiv mod pentru tine. Se va intampla un lucru minunat: cu ajutorul terapiei, iti vei rezolva problemele in modul care ti se potriveste cel mai bine, fara implicarea prejudecatilor sau a mintii tale constiente.

Te voi ajuta sa inveti cum sa ai incredere, cum sa folosesti si sa-ti dezvolti capacitatile pe viitor. In felul acesta, vei sti cum sa eviti durerea si suferinta emotionala sau fizica inutila.

 

cum-functioneaza-hipnoterapia2

 

 

Pe unele persoane le ajuta foarte mult daca le ofer o inregistrare a sedintei de hipnoza, pentru ca ele sa o foloseasca si acasa pentru practica. Poti realiza multe lucruri intre sedinte daca ai instrumentele necesare. Cred cu tarie ca tu insuti esti propria ta sursa ideala de material terapeutic. Si mai cred ca esti principalul responsabil pentru schimbarile care au loc in timpul sedintelor de terapie si pentru succesul tau ulterior!

 

1231

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind hipnoza si culisele ei, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de terapie prin hipnoza sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica -psihologica si fiziologica, iti recomand cu drag Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare mentala, emotionala, fizica si spirituala.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiu

Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnatura

untitled-1

You cannot copy content of this page