Psiholog Isabela Georgescu | Cum te poate ajuta un psiholog?

CE ESTE PSIHOLOGIA CLINICA, CE FACE UN PSIHOLOG CLINICIAN SI CUM TE POATE AJUTA?

Viata sufleteasca a reprezentat dintotdeauna un mare mister. Filozofii au discutat pe aceasta tema vreme de milenii, pana cand in secolul XIX a aparut psihologia ca stiinta. Psihologia descrie si explica fenomenele si insusirile psihice ce pot fi verificate. Odata cu secolul XX, psihologia a capatat avant si a inceput sa se dezvolte, in paralel, in mai multe directii. Una dintre ramuri este psihologia clinica.

 

Psihologia clinica studiaza factorii psihologici care sunt implicati atat in starea de sanatate, cat si in cea de boala. Ca urmare a identificarii si studierii acestor factori, psihologia clinica promoveaza starea de sanatate, intervine pentru a preveni bolile dar si pentru a le trata.

 

ce-este-psihologia-clinica2

 

Specialistul care activeaza in domeniul psihologiei clinice este psihologul clinician. Rolul psihologului clinician este de a evalua si de a interveni psihologic.

 

Clinicianul evalueaza utilizand metoda interviului sau utilizand anumite teste. In cadrul ambelor metode, psihologul clinician se axeaza pe urmatoarele aspecte: afective, cognitive, psihofiziologice, de personalitate si relationale.

 

 

1231

 

 

Interventia psihologica realizata de un clinician presupune:

 

 • promovarea sanatatii, a educatiei pentru sanatate si a unui stil de viata sanatos;
 • consilierea psihologica si consilierea in cazul situatiilor de criza;
 • terapia suportiva;
 • asistarea bolnavilor terminali;
 • consiliere specifica unor obiective medicale, cum ar fi: cresterea aderentei la un tratament, pregatirea preoperatorie;
 • dezvolarea personala, optimizarea si autocunoasterea;
 • terapii de scurta durata;
 • terapii standard de relaxare si/sau sugestive;
 • managementul conflictului si negociere.

 

 

Consilierea psihologica oferita de clinician urmareste optimizarea, autocunoasterea, dezvoltarea personala sau solutionarea dificultatilor emotionale, cognitive si de comportament. Aceasta se poate realiza: individual, in grup sau in cuplu/familie.

 

 

Daca apelezi la un clinician, interventia terapeutica presupune urmatoarele etape:

 

 • psihologul face o evaluare initiala a cerintelor tale;
 • impreuna cu psihologul, vei stabili obiectivele demersului terapeutic;
 • se va interveni psihologic asupra problemelor, utilizand diferite tehnici;
 • impreuna cu psihologul, vei evalua procesul parcurs si rezultatele acestuia.

 

Relatia dintre tine si terapeut este un pilon esential al succesului. Impreuna cu psihologul, stabilesti o alianta de lucru, bazata pe o atitudine colaborativa si pe incredere. Psihologul te va accepta neconditionat, asa cum esti tu, oferindu-ti suport, sustinere si empatie. Aceasta relatie in sine te ajuta foarte mult, inainte de orice interventie, deoarece te va ajuta sa-ti scazi nivelul de anxietate vis-à-vis de problema pe care doresti sa o solutionezi si te va ajuta sa discriminezi intre situatia din trecut si cea prezenta, intre posibilitatile pe care le ai de a solutiona cu succes dificultatea in care te afli.

programa-spatiu

The good weather umbrella

 

Poti reusi, orice ar fi! Orice ar fi inseamna ca orice ti s-ar fi intamplat, orice ti s-a spus pentru a te descuraja si indiferent de cum, unde sau in ce fel esti acum, exista cale de iesire astfel incat sa iti traiesti viata in sanatate si bucurie. Orice ar fi indeamna la actiune si sa mergi inainte. Orice ar fi inseamna ca in loc sa astepti ca visele tale sa prinda viata, tu esti cel care le da viata .

 

 

linie-gri-curs-baza

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind solutiile pentru situatia cu care te confrunti, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de consultanta si terapie, sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica-psihologica si fiziologica, te invit la Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare emotionala, mentala, fizica si spirituala.

Daca inca nu cunosti domeniul Theta Healing, iti recomand cu drag Cursul Theta Healing de Baza, un program pentru incepatori unde inveti aceasta tehnica puternica de lucru cu tine insuti/insati, pentru vindecarea sufletului si a vietii tale. Este un curs minunat in care iti gasesti propriile solutii, raspunsuri pentru un viitor luminos si obtii vindecare pentru aspectele emotionale, mentale, fizice si spirituale care te preocupa, dobandind astfel o stare de bine, incredere, armonie si echilibru interior.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiuDaca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnaturauntitled-1

You cannot copy content of this page