10 Mituri despre hipnoza - Isabela Georgescu

10 MITURI DESPRE HIPNOZA

Fiecare persoana are o opinie deja formata despre hipnoza. Insa in functie de cine a influentat-o si de experientele pe care le-a avut, aceasta opinie poate sau nu sa fie adevarata.

 

Iata cele mai raspandite zece mituri despre hipnoza. Dupa ce le vei parcurge vei sti exact ce inseamna hipnoza si cat de mult control detine persoana hipnotizata asupra propriilor ganduri si actiuni.

 

2-3-2

 

 

Mitul nr. 1: Hipnoza te face sa-ti pierzi controlul

 

spatiuRealitatea este ca nicio persoana nu-si pierde controlul in timpul unei transe hipnotice in care a ales sa intre, fiind ghidat de catre un specialist. Poti fi convins ca, in transa, nu vei face nimic din ce nu ai face in mod obisnuit. Si cu siguranta nu vei face nimic care sa contravina valorilor tale morale sau religioase si nici ceva ce nu iti doresti sa faci. Asta deoarece in stare de hipnoza mintea ta este la fel de treaza ca in starea de veghe si esti 100% capabil sa iei orice decizie doresti.

 

1231

 

 

Mitul nr. 2: O transa hipnotica te face sa-ti dezvalui secretele

 

De fapt, un secret pe care il pastrezi in starea obisnuita de zi cu zi va ramane secret si dupa ce intri in stare de transa. Asta deoarece chiar si in cele mai profunde stari hipnotice, detinem in permanenta controlul si decidem ce informatii vrem sa transmitem. Mai mult decat atat, daca cineva incearca sa afle un secret de la noi cele mai mari sanse de reusita le are atunci cand suntem in starea obisnuita de constiinta decat in timpul hipnozei, deoarece, in transa, mintea noastra gandeste mult mai bine si chiar poate sa minta mai elaborat, daca vrea sa ascunda ceva.

 

1231

 

 

Mitul nr. 3: Oamenii pot ramane blocati in hipnoza

 

Este binecunoscut faptul ca de 5.000 de ani de cand se practica hipnoza, nimeni nu a ramas blocat in aceasta stare. Mai mult trebuie sa stii ca fiecare persoana intra involuntar in stare de transa de mai multe ori pe zi. Aminteste-ti cat de des ai situatii in care faci lucrurile mecanic, in timp ce mintea pare sa zboare si dupa aceea, nu-ti poti aminti detalii concrete precum ai incuiat sau nu usa locuintei sau unde ai pus un anumit obiect. Acestea sunt stari de transa in care intram si iesim fara sa ne dam seama. Si nimeni nu poate intra in starea de hipnoza daca nu-si doreste acest lucru. Sau odata intrat in starea de transa, este suficient sa nu mai urmezi instructiunile pentru a iesi instantaneu din ea.

 

1231

 

 

Mitul nr. 4: In timpul hipnozei omul doarme sau isi pierde cunostinta

 

Realitatea este ca atunci cand se afla in starea de hipnoza, nimeni nu doarme si cu atat mai mult nu-si pierde cunostinta. Mai mult, in stare de transa oamenii devin mai constienti de lucrurile care se intampla in jurul lor, deoarece toate cele cinci simturi: vizual, auditiv, tactil, olfactiv si gustativ sunt mai ascutite. Iar mintea este cu mult mai alerta decat in mod obisnuit. Este adevarat ca din exterior, o persoana in stare de hipnoza poate parea ca doarme datorita relaxarii corpului si a faptului ca isi tine ochii inchisi.

 

mituri-despre-hipnoza2

 

 

Mitul nr. 5: In stare de hipnoza poti fi manipulat mental

 

La baza acestei conceptii gresite stau spectacolele si show-urile TV, unde diferite persoane fac precum cocosul, gaina, cainele etc. sau stau in pozitii neobisnuite. De regula, persoanele care urca pe scena vor sa faca spectacol si accepta orice sugestie ciudata venita din partea hipnotistului, simtindu-se incurajata de hohotele de ras ale publicului. Hipnoza de scena urmareste doar sa impresioneze publicul si sa creeze impresia de senzational. Astfel, nici macar in starea de hipnoza nu poti urma niste sugestii cu care nu esti de acord. In unele tari spre exemplu in Israel, exista o lege care interzice hipnoza de circ sau de estrada. Acolo, utilizarea hipnozei este permisa doar in scop terapeutic de catre medici si psihologi acreditati.

 

1231

 

 

Mitul nr. 6: Hipnoza inseamna vrajitorie

 

Hipnoza este folosita cu succes de medici si psihologi pentru rezolvarea diferitor situatii de sanatate precum anestezie, nastere fara dureri, managementul durerii, eliminarea alergiilor etc. Hipnoza a fost recunoscuta si folosita in practica medicala de catre Asociatia Medicala Americana (AMA) incepand cu anul 1958. Insa teama si ignoranta referitoare la acest domeniu din partea multor persoane au dat nastere unor credinte gresite care se bazeaza pe presupusele efecte mistice ale hipnozei, acestea alimentand si apetitul publicului pentru senzational.

 

1231

 

 

Mitul nr. 7: Cand esti in stare de hipnoza nu mai ai vointa

 

Adevarul este ca fiecare persoana decide daca vrea sau nu sa fie hipnotizata. Si chiar si dupa ce a decis sa intre in transa, ghidata fiind de catre un specialist, chiar si atunci poate hotari in orice moment daca vrea sa continue transa sau nu. Nimeni nu poate face nimic impotriva propriei sale vointe.

 

1231

 

 

Mitul nr. 8: Un om hipnotizat poate savarsi fapte antisociale

 

Experientele contrazic faptul ca o persoana care are inclinatia de a comite fapte condamnabile de societate face aceste lucruri doar in urma hipnozei. Unul dintre cei mai mari hipnotisti, Milton Erickson spunea ca posibilitatea de a comite actiuni antisociale sub hipnoza nu exista. Pentru a actiona intr-un anumit fel o persoana trebuie sa aiba o puternica motivatie interioara si trebuie sa ia decizia de a pune in practica ce gandeste.

 

1231

 

 

Mitul nr. 9: Hipnoza este periculoasa

 

In ciuda criticilor persoanelor care se opun hipnozei nu exista documente care sa dovedeasca faptul ca cineva a fost ranit in urma unei sedinte de hipnoza. Mai mult, au fost efectuate studii pentru a vedea daca hipnoza presupune vreun pericol pentru pacient, insa nu a rezultat nicio dovada concludenta. In schimb, sunt vizibile rezultatele pozitive ale sedintelor de hipnoza in rezolvarea diferitelor tulburari, a starilor depresive, in controlul durerii, al greutatii etc.

 

mituri-despre-hipnoza3

 

 

Mitul nr. 10: Nu exista dovezi stiintifice ale eficacitatii hipnoterapiei

 

Sunt sute de studii care demonstreaza efectele benefice ale terapiei cu ajutorul hipnozei. Au fost desfasurate numeroase cercetari ale efectelor hipnozei in tratamentul anxietatii, durerii si bolilor psihosomatice. Asociatia psihologilor din SUA (APA) a recunoscut ca hipnoterapia este o metoda stiintifica de tratament al obezitatii. Iar Institutul National de Sanatate si Excelenta Clinica (NICE) din Marea Britanie a recunoscut hipnoterapia ca instrument dovedit stiintific chiar si pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.

 

In acest articol poti rasfoi mai multe studii si cercetari stiintifice privind rezultate clinice obtinute prin intermediul hipnozei Studii si cercetari in hipnoza.

 

1231

 

Acum, dupa ce te-ai familiarizat cu mai multe detalii privind hipnoza si culisele ei, te invit sa pasesti in universul cabinetului meu si sa imi oferi privilegiul de a fi martora la vindecarea corpului si a sufletului tau, la deschiderea aripilor tale.

Fericirea ta incepe cu sanatatea gandurilor si a emotiilor tale, iar primul pas catre vindecarea ta il poti face chiar azi accesand rubrica Sesiuni a site-ului, pentru sesiuni individuale de terapie prin hipnoza sau te poti inscrie la workshopurile tematice si programele transformationale pe care le desfasor periodic, ce ajuta oamenii sa obtina SUCCESUL, RELATIILE, SANATATEA SI FERICIREA la care viseaza.

Totalitatea cursurilor, workshopurilor tematice si programelor transformationale, pe care le organizez periodic sunt detaliate in sectiunea dedicata Evenimentelor, aici.

Totodata, daca esti deschis/deschisa catre psiho-energetica sau terapia cuantica, holistica -psihologica si fiziologica, iti recomand cu drag Cursurile Theta Healing  pe care le sustin, pentru dezvoltare personala, profesionala si vindecare mentala, emotionala, fizica si spirituala.

 

spatiu1231spatiu

spatiuspatiu

Daca esti hotarat/a sa aduci imbunatatiri majore vietii tale intr-un spatiu unde primesti intelegere, profesionalism, dedicare si experienta, ma poti contacta folosind formularul prezent pe aceasta pagina sau prin email, la adresa  contact@isabelageorgescu.com ori, mai simplu, la nr de tel. 0732.493.253.

spatiuTe astept pe pagina mea oficiala Isabela Georgescu, aici facebook-buton si pe pagina oficiala a Centrului partener Theta Life Healing Romaniaaici facebook-buton .

untitled-1Sunt aici sa te sprijin sa descoperi miracole chiar si acolo unde altii vad Imposibilul.

untitled-1Poti reusi, orice ar fi!

linie-spatiu

round-fotospatiu

spatiu

Cu prietenie,

spatiusemnatura

untitled-1

You cannot copy content of this page